Conan de Avonturier (collector pack - softcover)

Rode Spijkers - De Priesters van de Zwarte Kring - Het Uur van de Draak

Tekenaar(s)
Didier Cassegrain
Olivier Vatine
Jae Kwang Park
Valentin Sécher
Scenarist(en)
Régis Hautière
Sylvain Runberg
Julien Blondel
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Nadat Glénat er in vertaling de brui aan gaf, nam Dark Dragon Books Conan de Avonturier over zonder de albums verder te nummeren. Voor deze reeks naar de oorspronkelijke verhalen van Robert E. Howard bundelt per album een ander team de krachten voor de tekeningen en het scenario. Bovendien vertaalt de uitgeverij deze keer wel alle dossiers die in de albums zitten, met paginagrote illustraties door gasttekenaars erbovenop. In dit collector pack met sleeve biedt Dark Dragon Books de eerste drie vertaalde delen samen te koop aan, nu ook in softcover.

De Rode Spijkers, door Didier Cassegrain, Olivier Vatine + Régis Hautière: "Conan de huursoldaat arriveert in de landen van Darfar, waarvan het grondgebied bijna volledig bedekt is door een enorm bos. Samen met de woeste krijger Valeria en na een botsing met een verschrikkelijke draak, gaat de Cimmeriër vervolgens op weg naar een schijnbaar verlaten, versterkte stad. Maar het duo zal snel ontdekken dat er een verborgen beschaving leeft, en dat de citadel een groot geheim verbergt..."

De Priesters van de Zwarte Kring, door Jae Kwang Park + Sylvain Runberg: "Wanneer de koning van Vendhya net is gestorven, wordt het land overweldigd door de spreuken van de zwarte profeten van Yimsha. De zus van de voormalige koning, Yasmina, besluit hem te wreken. Daartoe roept ze de hulp in van  Conan, leider van de Afghuli-stam. Maar hoewel verschillende van zijn krijgers zojuist zijn gedood door de mannen van het Vendhya-koninkrijk, heeft hij andere plannen. De prinses denkt dat ze de Cimmeriër kan gebruiken, maar het is eerder andersom..."

Het Uur van de Draak, door Valentin SécherJulien Blondel: "Onder de grafkelders van het mausoleum van de oude en wrede keizer Xaltotun van Python komen drie ambitieuze mannen het hart van Ahriman aanbieden aan het lichaam van de overleden soeverein. Deze bron van onsterfelijkheid behoorde al lang aan hem toe maar werd alleen ten koste van zijn leven geschonken. In ruil voor dit offer claimen de drie mannen de hele wereld. Er is echter één man die dit plan kan verhinderen: een Cimmeriaan die de troon van Aquilonië heeft opgeëist: Conan."

Reeks
Conan de Avonturier
Gebaseerd op
de verhalen van Robert E. Howard
Pagina's
64 • 96 (Het Uur van de Draak)
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
fantasy
Extra
complete verhalen met dossier
Prijs
pakket met sleeve
€ 39,95