Buck Danny Origins 2: De Zoon van de Zwarte Viking

Tekenaar(s)
Giuseppe De Luca
Scenarist(en)
Yann
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Slot van het tweeluik Buck Danny Origins van Giuseppe De Luca en Yann. Deel 2 draagt de titel De Zoon van de Zwarte Viking en duikt wat dieper in de jeugdjaren van de Amerikaanse piloot.

"De Tweede Wereldoorlog is in volle gang in de Stille Oceaan. Buck Danny blinkt enorm uit door zijn talent en inzet. Terwijl de wrede gevechten voortduren, zal Buck op het einde van zijn jeugd een rondreizend circus ontdekken, de eerste keer de sensatie van het vliegen voelen en zijn eerste liefdesrelatie met de mooie Moira beleven. Dan komt hij te weten dat zijn vader zich tijdens de Eerste Wereldoorlog schandelijk heeft gedragen. Maar een cruciale missie om een Japanse generaal te neutraliseren zal Buck doen afvragen of hij zijn vader niet te hard heeft beoordeeld..."

Philippe Charlier, de zoon van Buck Danny-bedenker Jean-Michel Charlier, kwam samen met Alex Paringaux, oprichter van uitgeverij Zéphyr, op het idee voor deze spin-off van de nog steeds populaire luchtvaartreeks Buck Danny. Na dit eerste tweeluik gaat het opzet van de spin-off verder: een voorgeschiedenis geven aan belangrijke personages uit de stripreeks. Yann gaf in een interview in Casemate mee dat er al tweeluiken op stapel staan van Sonny Tuckson, Lady X, Jerry Tumbler, Susan Holmes en Slim Holden.

Yann en Frédéric Zumbiehl, de huidige scenarist van Buck Danny, verdelen de scenario's van de tweeluiken onder elkaar. Momenteel werkt Yann aan het scenario van zijn tweeluik over Sonny. Giuseppe De Luca wordt de vaste tekenaar van de spin-off.

Reeks
Buck Danny Origins
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
luchtvaart
Extra
slot van het tweeluik
Prijs
softcover
€ 9,99
hardcover
€ 17,99