Bastaards

Tekenaar(s)
Trish Forstner
Scenarist(en)
Tony Fleecs
Uitgeverij
Menlu
Verschijningsdatum

De nog piepjonge Nederlandse uitgeverij Menlu publiceert dit jaar het in de VS ontzettend goed onthaalde Stray Dogs, een minireeks van Image Comics door Trish Forstner en Tony Fleecs. Het werd er omschreven als "The Silence of the Lambs meets All Dogs Go To Heaven". De hoofdrolspelers zijn honden en ondanks de lieflijk ogende tekenstijl is het scenario behoorlijk duister met een seriemoordenaarsthema. De release is gepland rond Halloween, in oktober, onder de vertaalde titel Bastaards. Menlu brengt de oorspronkelijke vijfdelige minireeks uit in een gebundelde editie. Het formaat wordt dat van een regulier Europees album, dus niet het kleinere comicformaat.

De samenvatting van het verhaal: "Maak kennis met Sophia... Sophia weet niet hoe ze in het huis met de honden terecht is gekomen. Ze herkent ook geen enkele andere viervoeter. Sophia weet dat er iets verschrikkelijks is gebeurd, maar ze weet niet wat. Ze herinnert zich niets... Wacht! Waar is haar vrouwtje?"

Over de scenarist: "Tony Fleecs is een productieve en veelgeprezen stripmaker. Zijn werk is in de Verenigde Staten met honderdduizenden exemplaren verkocht en over de hele wereld vertaald en herdrukt. De boeken van Tony's hand zijn onder meer BastaardsIn My LifetimeJeff Steinberg: Champion of Earth en Time Shopper. Je hebt Tony's naam al kunnen zien op titels als Star WarsAvengersBatmanTMNTTransformers en heel veel van My Little Pony. Hij co-creëert Bastaards met Trish Forstner."

Over de tekenares: "Trish Forstner is een relatieve nieuwkomer in de stripindustrie, maar brengt een leven lang ervaring mee in het creëren van leuke en lieve karakters. Ze tekent al sinds ze een potlood kan vasthouden. Trish houdt van klassieke animatie en heeft veel invloeden opgedaan, vooral uit de jaren 1980 en 1990. Ze leverde al werk voor de stripreeks My Little Pony. Ze co-creëert Bastaards met Tony Fleecs."

In het te verschijnen album zijn ook alle variantcovers opgenomen waarmee een hommage wordt gebracht aan beroemde posters van bekende horrorfilms en -tv-series.

Reeks
Bastaards
Pagina's
152
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 21,99