De Bloemenman

Tekenaar(s)
Derji
Scenarist(en)
Nicolas Antona
Uitgeverij
Arboris
Verschijningsdatum

De Bloemenman is het zevende album in Collectie XL, speciaal door Arboris in het leven geroepen om langere one-shots met uiteenlopende verhalen en tekeningen bij elkaar te brengen.

"Als Etienne Pietri na twintig lange jaren afwezigheid terugkeert naar Ajaccio, op Corsica, heeft hij nog geen idee dat zijn aanwezigheid de gevestigde orde in de stad zal verstoren en hij gezien wordt als een bedreiging die zo snel mogelijk het eiland af gejaagd moet worden. Er wordt een driebandsspel voorbereid, maar wordt Etienne Pietri de meester of een simpele pion? Wordt Vannina de koningin of het slachtoffer? Het wordt Etienne niet makkelijk gemaakt, vooral niet omdat hij in zijn dromen geplaagd wordt door herinneringen aan zijn diensttijd bij de Franse Special Forces in Syrië en vergelijkbare brandhaarden...

De Bloemenman is het eerste resultaat van de samenwerking tussen scenarist Nicolas Antona en tekenares Juliette Derenne, ofwel Derji. De originele Franse uitgave werd met groot succes gefinancierd met behulp van crowdfunding. Door de kwaliteit van zowel teksten als tekeningen heeft dit losstaande verhaal zeker een plek verdiend in de Collectie XL!"

Reeks
De Bloemenman
Collectie
Collectie XL
Pagina's
80
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 11,95
hardcover
€ 21,95