Aurora en Ulysses, Centauren integraal 2: 1982 - 1989

3. De Odyssee - 4. De Amazones - De Kwelling van Hermes - Kelvinhathor III

Tekenaar(s)
Pierre Seron
Scenarist(en)
Pierre Seron
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Laatste deel met twee niet eerder in een Nederlandstalig album verschenen verhalen. Het halflange De Kwelling van Hermes verscheen in de jaren 1980 wel in het weekblad Robbedoes, maar kwam niet in album uit, behalve in het Frans. Ook Kelvinhathor III was tevoren enkel in een Franstalig album te lezen. Het is een kort crossoververhaal met Pierre Serons figuren uit De Minimensjes en Centauren. Als toemaatje sluit een erotische parodie deze integrale af.

Het uitgebreide dossier bevat vele unieke illustraties, rechtstreeks uit de archieven van de in 2017 overleden tekenaar. Het dossier behandelt onder meer de stopzettingen van zowel Centauren als De Minimensjes, de aangewakkerde tegenstand waarmee Seron te maken kreeg onder collega's, zijn depressie, de beroerte die hem verlamde en zijn overlijden. Maar ook hoe hij zich vermaakte en inzette voor zijn stripreeksen blijft niet onvermeld.

"Pierre Seron kwijt zich in de jaren 1980 met veel inzet en productiviteit aan zijn twee reeksen De Minimensjes en Aurora en Ulysses, Centauren. Zowel uitgeverij Dupuis als het weekblad Robbedoes, waarin beide reeksen in voorpublicatie verschijnen, veranderen in deze periode definitief. De familie Dupuis verkoopt het bedrijf aan een investeringsmaatschappij en Robbedoes verdwijnt ei zo na van het striptoneel. Aurora en Ulysses moeten helaas verdwijnen."

Reeks
Aurora en Ulysses, Centauren
Deel
integraal 2
Pagina's
192
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
fantasy
humor
Extra
laatste deel, complete verhalen met dossier
Prijs
€ 34,95