Aurora en Ulysses, Centauren integraal 1: 1977 - 1980

1. De Deur naar ’t Ongewisse - Laat Bezoek - De Struikrovers - De Dierenvechter - De Buit - 1. De Poolster - Het Droomspan - De Gekroonde Tand - 2. De Wolf met 2 Koppen

Tekenaar(s)
Pierre Seron
Scenarist(en)
Pierre Seron
Stephen Desberg
Mittéï
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Na De Minimensjes en De Minivrouwtjes geeft Saga Uitgaven een andere reeks van Pierre Seron compleet uit met veel bonuspagina's. De reeks Aurora en Ulysses, Centauren liep tussen 1977 en 1986 in Robbedoes. Bij Dupuis verschenen vier albums en voor een later Frans album tekende Seron nog een nooit vertaald kort verhaal waarin de Minimensjes opduiken. Meer dan tweederde van de stripverhalen is nooit in een Nederlandstalig album verschenen. Daar komt nu verandering in. Saga Uitgaven verwierf de rechten voor een eigen productie, zoals het ook al met Sammy kon doen. De twee geplande integrales zullen ook in het Spaans en Duits verschijnen, terwijl er al Franse interesse is. In de eerste integrale zijn drie van de negen gebundelde verhalen, met scenario's van d toen debuterende Stephen Desberg, Serons oude leermeester Mittéï en Seron zelf in de eerste twee albums van Dupuis verschenen. De andere verhalen stonden enkel in Robbedoes.

"In de jaren 1970 scheert Pierre Seron bij de lezers van het weekblad Robbedoes hoge toppen met zijn De Minimensjes. De productieve tekenaar wil een nieuwe reeks lanceren, eentje waarin hij eigen passies kan verwerken. Hij schept Aurora en Ulysses, twee jonge Centauren uit het godenrijk Olympos die verdwaald zijn op Aarde. Ze beleven avonturen in diverse tijdperken op zoek naar de deur die hen terug moet brengen naar hun thuis. Seron stopt veel tederheid en persoonlijkheid in de verhalen. Tegelijk fungeren ze als leedverwerking.

Deze integrale bundelt de avonturen De Deur naar ’t Ongewisse, Laat Bezoek, De Struikrovers, De Dierenvechter, De Buit, De Poolster, Het Droomspan, De Gekroonde Tand en De Wolf met 2 Koppen."

Reeks
Aurora en Ulysses, Centauren
Deel
integraal 1
Pagina's
184
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
fantasy
geschiedenis
humor
Extra
complete verhalen met dossier, deel 1 van integrale reeks in twee delen
Prijs
€ 34,95