Alwilda 1: Geboorte van een Walkure

Tekenaar(s)
Jean-Yves Mitton
Scenarist(en)
Jean-Yves Mitton
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Alwilda is een nieuwe trilogie van Jean-Yves Mitton, de tekenaar van onder meer Vae Victis!, Kroniek der Barbaren, Quetzalcoatl, Bloed & Stilte, Ben Hur en andere historisch gesitueerde reeksen. Deze keer vinden we zijn personages, met alweer een jonge, sterke vrouw die een hoofdrol opeist, terug in de Baltische Zee in de harde, door mannen gedomineerde Vikingwereld.

De delen 2 en 3 verschijnen in februari en maart. Achterin dit eerste album staan enkele bonuspagina's met coverstudies, voorstudies en een woordenlijst.

"Elke legende heeft zijn waarheden. De legende van Alwilda komt uit de diepten van de Baltische Zee in Vikingtijden. Dit is het verhaal van een jong meisje dat in opstand komt tegen de Norglaw, een wet die haar verbiedt te erven of de koning op te volgen. Het is de eerste bekende daad van gewapende opstand door vrouwen in de geschiedenis. Alwilda wordt een walkure (vrije vrouw), gaat de zee op en kiest voor piraterij. Haar oorlogsepos zal eindigen in de legende van Alwilda."

Reeks
Alwilda
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
€ 21,95