Alleen 14: De Beschermers

Tekenaar(s)
Bruno Gazzotti
Scenarist(en)
Fabien Vehlmann
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Van de reeks door Bruno Gazzotti en Fabien Vehlmann was al eerder geweten dat de Franstalige albums verhuizen van Dupuis naar Rue de Sèvres (herlees hier ons nieuwsbericht). De vertaling van de stripreeks loopt gewoon verder onder het dak van de groep Standaard Uitgeverij.

Alleen verdwijnt daardoor ook uit het weekblad Spirou en daar was Gazzotti niet mee opgezet, maar hij nam er wel vrede mee. Hij blijft ook Soda tekenen op scenario van Olivier Bocquet. Maar voordat hij aan een volgend album van Soda begint, tekent hij eerst twee nieuwe albums van Alleen waarvan deel 14 er al een is. Herlees hier ons interview met beide auteurs van Soda.

In het nieuwe album zijn de vijf hoofdpersonages eindelijk weer bij elkaar. Samen met het Middernachtkind, dat dankzij de krachten van Yvan weer zichzelf is geworden, leiden ze een verzetsgroep tegen de stad Neosalem, geleid door Saul, Toussaint en de raadsheren van de eerste familie, die vastbesloten zijn hun macht over Limbo uit te breiden. Maar elke minuut telt: het verzet moet een manier vinden om de poorten van het paradijs te openen voordat Limbo wordt opgeslokt door het kwaad. Overweldigd door deze uitdagingen, die hun krachten ver te boven lijken te gaan, besluiten onze helden zich op één missie te concentreren: het mysterie van de Nacht van de Engelen ontrafelen en Camille helpen zich haar dood te herinneren, die de sleutel tot hun redding lijkt te zijn. Maar om erachter te komen wat er die nacht met hen is gebeurd, moeten de vijf hun krachten leren beheersen en ontsnappen aan de angstaanjagende dreiging die Saul in gang heeft gezet: een Protector, geprogrammeerd om op zijn doelwit te jagen tot zijn laatste dood...

Reeks
Alleen
Deel
14
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
Prijs
€ 9,99