Verweer 1-2

1. De Dode Landen - 2. De Verraden Vallei

Tekenaar(s)
Augustin Lebon
Scenarist(en)
Augustin Lebon
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Your poison running through my veins

In 2068 staat heel Europa onder de invloed van de machtige multinational Diosynta. Zij beslissen welke gewassen er mogen verbouwd worden en controleren de handel van zaden en pesticiden. Heel Europa? Nee, Het Verweer blijft dapper weerstand bieden aan het bedrijf en maakt het leven van het FSI, de Europese krijgsmacht bepaald niet gemakkelijk...

Deze strip van Augustin Lebon ticks all the boxes van het dystopische genre dat de laatste jaren zoveel furore maakt en bevat elementen van classics als The Handmaid’s Tale (een allesbepalend bestuur), 1984 (een liefdesverhaal) en Mad Max (de kekke pantserwagens). Door het strakke no-nonsense tempo knalt Lebon echter dwars door alle clichés heen en heb je geen probleem om bij de les te blijven. Tussendoor smeert hij nog een dun laagje maatschappijkritiek over de vertelling heen en waarschuwt hij ons voor totalitaire regimes, GGO’s en de toenemende invloed van multinationals als de Monsanto’s en de Bayers van deze wereld.

Daedalus laat direct een eerste cyclus van twee delen op ons los en een volgend tweeluik is in het Frans al voltooid. Laat maar komen: dit genetisch gemanipuleerde doemdenken smaakt naar meer!

MARIO STABEL

Reeks
Verweer
Deel
1-2
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
thriller
Extra
compleet tweeluik
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95