Het Nevelvolk 3: De Dans van de Seizoenen

Tekenaar(s)
Styloïde
Scenarist(en)
Katia Even
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Ecothriller

Het Nevelvolk leeft in het Drakenrotswoud en bestaat uit feeën en kobolden. Hun opracht is om jaarlijks de lente te laten ontluiken. Hiervoor moeten de feeën op een bepaalde leeftijd een tocht ondernemen om hun vleugels te krijgen. De fee Ailina heeft echter een eigen willetje en wil de tocht niet maken en verzaken aan het krijgen van haar vleugels. Wat ze niet weet, is dat ze hiermee de seizoenen op hun kop zet. Haar minnaar, de kobold Amandil, is het eerste slachtoffer. Hij wordt ongeneeslijk ziek. De enige mogelijkheid om hem misschien nog te redden is dat Ailina alsnog haar missie onderneemt.

Drie delen lang weten scenarist Katia Even (Inguinis) en tekenaar Styloïde ons mee te nemen in een erotische ecothriller die bol staat van de erotische tekeningen, maar die ook stil staat bij hedendaagse problematiek van de klimaatveranderingen.

Styloïde is een, voorlopig, onbesproken blad wat tekenwerk betreft. Hij luistert naar de naam Franck Letard en hij is een Fransman die in 1975 is geboren. Op stripgebied is hij slechts sinds 2015 actief. Eerder tekende hij het erotische, niet-vertaalde No Men(s) Land en nam hij deel aan de collectiefalbums Vanadis met erotische korte verhalen en illustraties. Voor ons is Het Nevelvolk een eerste kennismaking. Het is duidelijk dat Styloïde zwaar beïnvloed is door manga's. Ook merk je dat er heel wat comicinvloeden in de tekeningen verwerkt zijn. Daarnaast is het geheel heel kleurrijk, wat een bijzondere sfeer oproept die wel past bij het geheel.

PETER ROTTHIER

Reeks
Het Nevelvolk
Deel
3
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
erotiek
fantasy
Extra
laatste deel
Prijs
€ 24,95