Een Diepgaand Onderzoek door Inspecteur Bayard 7: Pas op voor de Yorg, Inspecteur!

Tekenaar(s)
Olivier Schwartz
Scenarist(en)
Jean-Louis Fonteneau
Uitgeverij
Uitgeverij HUM!
Verschijningsdatum

Wij willen weten!

Toevallig raakt inspecteur Bayard betrokken bij de ontvoering van een prominente professor, het zoveelste slachtoffer van een bende die vips verzamelt. Een knettergekke crimineel heeft het plan opgevat om zoveel mogelijk brainiacs af te tappen voor zijn supercomputer. Hij maakt gebruik van een eerder naïeve cyborg-krachtpatser om vervelende getuige Bayard op te sporen. Die laat dat natuurlijk niet zomaar gebeuren, geholpen door de diensten van beveiligingsorganisatie De Cirkel in de persoon van agent 25 087, oftewel Mirabelle.

En door jou, lezer, want zoals gebruikelijk moet je op geregelde tijdstippen zelf je brein inschakelen met een tussentijdse vraag over het verloop van het verhaal. Oplettende lezertjes zullen er niet te veel moeite mee hebben, maar soms hebben we het echt niet in de gaten. Alleszins houdt het je aandacht erbij en ga je onwillekeurig op de kleinste details letten.

Als erfgenaam van de betreurde Yves Chaland is Olivier Schwartz de geknipte tekenaar voor een verknipt verhaal met gekke geleerden, helse machines, een heleboel actie en schone deernen. Leuk voor jong en ouder. Mooi uitgegeven. Ontspanning én inspanning van amusant tot zwierig. Très fort, Bayard! En een gelegenheid voor ons om eens te herinneren aan nog meer ‘weet jij het?’-strips uit ons eigen taalgebied: Inspecteur Netjes (voor al uw zaken) van Hanco Kolk en Pakkeman en Poulet van Erik Meynen en Dirk Stallaert. Wist jij het?

KOEN DRIESSENS

Reeks
Een Diepgaand Onderzoek door Inspecteur Bayard
Deel
7
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
detective
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 18,95