Sonora 2: Lola Montez

Tekenaar(s)
Benoît Dellac
Scenarist(en)
Jean-Pierre Pécau
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum
augustus 2020

Welkom

De Franse Maximilien heeft wraak gezworen op drie personen die hij schuldig acht aan de dood van zijn broer. Op Amerikaanse bodem, in Californië, waar de goudkoorts welig tiert, kan hij als kapitein aan de slag bij generaal de Freney die de wet handhaaft in het mijnwerkersstadje de Placers. Het gaat er woelig aan toe en de Colts knallen veelvuldig tussen de mannen van de generaal en de Hounds, de oproerkraaiers van de goudmijnwerkers. Na een bloedige confrontatie is het voor de generaal welletjes. Hij hijst de Franse driekleur en roept de oprichting van een nieuwe republiek uit, waar eerlijkheid en gelijkheid een nobel streven zijn. Als lezer weet je wel beter... Het congres van de Verenigde Staten van Amerika accepteert in dezelfde periode dat Californië de eenendertigste staat van de unie wordt. Omdat de generaal beseft dat de Unie geen onahankelijke republiek duldt op het verworven gebied, probeert hij een postje als gouverneur van de staat voor zichzelf te fiksen. Zijn pasmunt is dat alleen hij zijn mannen kan beletten dat ze zich verzetten tegen een verwachte aanval van de VS-cavalerie op de Placers. Kapitein Max legt het intussen aan met het hoertje Lola Montez, toevallig de vriendin van de generaal, en op het Europese vasteland de voormalige minnares van koningen en prinsen. Zij windt de mannen om haar vingers, het volstaat al door gewoon met haar blote reet te schudden.

Achter alweer een geweldige cover schuilt een vlotte westernvertelling met historische fundamenten en boeiende personages. Met de drie belangrijkste pionnen zet Jean-Pierre Pécau een intrigerend verhaal neer met de ene confrontatie na de andere, niet zelden met knallende revolvers als refrein.

Benoît Dellac schittert in het weergeven van historische tijdperken of volstrekt imaginaire fantasywereldjes. Ook in het westerngenre staat hij zijn mannetje, met aantrekkelijke bladschikkingen, cinematografische trucjes bij de vleet en knap getekende personages. Een volgend project is een middeleeuwse fantasy, maar er mag later gerust opnieuw een westernproject bij. Hij is welkom in het genre.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Sonora
Deel
2
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
deel 2 van trilogie