Kurusan - De Zwarte Samoerai 1: Yasuke

Tekenaar(s)
Emiliano Zarcone
Scenarist(en)
Thierry Gloris
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Wachten op de beste samoerai

Uitgeverij Daedalus heeft in de loop der jaren een bijzonder sterke portefeuille uitgebouwd met hun uitgavenbeleid. Liefhebbers van samoeraistrips zullen dit zeker beamen, want zij zullen voor hun voorkeur zeker terechtkunnen bij de gevederde kwaliteit van deze Belgische uitgever. Goede sier hebben ze gemaakt met hun bekendste stripreeks over de Japanse zwaardvechter, Samoerai. Van deze reeks zijn inmiddels veertien delen verschenen, maar in het oude Japan liepen nog veel meer interessante personages rond. Zo is het driedelige verhaal over de eerste donkere samoerai, genaamd Kurusan, gebaseerd op waargebeurde feiten. Scenarist Thierry Gloris is zo verstandig om eerst een overzicht van de personages te presenteren, want met name in het begin heb je deze “wie is wie” wel nodig om goed in het verhaal te komen.

Wanneer een Jezuïet gedwongen wordt om zijn donkere metgezel af te staan aan een Japanse krijgsheer, wordt deze Yussuf al snel opgenomen in de omgeving van Oda Nubanga. Er ontstaat een soort vriendschap tussen deze krijgsheer en de krijger uit het hart van Afrika. Het verhaal van Kurusan gaat over de ontwikkelingen van slaaf tot samoerai en het pad naar deze eer ligt bezaaid met obstakels die Kurusan dient te doorstaan.

Het verhaal begint met een goede intro en wanneer alle personages het podium hebben betrokken, leest het vlot weg. Toch hadden we niet het gevoel dat we hier een Japans meesterwerk te pakken hebben, maar als drieluik zal het ons zeker goed bevallen. We blijven wachten op het pad van de deugd tot we veroverd worden door de beste samoeraistrip. Deze periode moet genoeg stof bieden voor een nieuwe saga die bijvoorbeeld een Roodbaard kan benaderen. Maar wie neemt het zwaard en de handschoen op?

DAI HEINEN

Reeks
Kurusan - De Zwarte Samoerai
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95