Woest 1: Bloedtaiga

Tekenaar(s)
Alex Macho
Scenarist(en)
Gregorio Muro Harriet
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

The Striped Crusader

Aan de Russisch-Chinese grens is een groep bosbouwers bezig een perceel bomen te rooien. Dat daarbij wel eens een zeldzaam exemplaar sneuvelt, wordt oogluikend toegestaan. De lokale maffia houdt immers een oog in het zeil en strooit kwistig met steekpenningen en doodsbedreigingen om deze lucratieve handel in eigen beheer te exploiteren. Daarnaast is een team documentairemakers bezig om onder moeilijke omstandigheden een reportage te draaien over de beschermde Amoertijger. Als zo’n zeldzaam exemplaar gewond raakt door toedoen van enkele stropers, ontpopt het beest zich tot een bloeddorstige wraakengel en laat het een spoor van dood en vernieling achter in de Russische taiga.

De insteek van dit scenario van Gregorio Muro Harriet deed in eerste instantie wat denken aan The Ghost and the Darkness, een film uit 1996, maar de auteur voegt hier fijntjes heel wat extra laagjes toe. Zo krijg je niet alleen een wraakverhaal voorgeschoteld, maar kan je dit ook lezen als een maffiaepos, een familiekroniek en een ecothriller.

Tekenaar Alex Macho (Schaamte en Vergetelheid) lijkt bij elk album heel wat sprongen voorwaarts te maken en levert zowel bij de eerder technische tekeningen als bij de personages degelijk werk af. In sommige prenten weet hij zelfs een sfeer à la William Vance op te roepen: een compliment dat kan tellen!

We kijken dan ook reikhalzend uit naar de apotheose in het tweede deel van deze razendspannende thriller. Hopelijk wint de tijger!

MARIO STABEL

Reeks
Woest
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
thriller
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
€ 10,95