Captain America: Winter Soldier 1-2

Tekenaar(s)
Steve Epting
Scenarist(en)
Ed Brubaker
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Voorbode van hoogtepunt

Hoewel hij een van Marvels populairste helden is, bestaan er in het Nederlands taalgebied nog niet heel veel uitgaven van Captain America. Dark Dragon Books brengt daar nu verandering in door het vierluik Winter Soldier uit te brengen. Deze eerste twee delen zijn eigenlijk de eerste zes comicdeeltjes van de vijfde reboot van Captain America. Waar Marvel hun reeksen eerst honderden nummers liet doorlopen, hebben ze de laatste jaren hun uitgavebeleid veranderd. Om de zoveel jaren wordt een reeks weer vanaf nummer 1 uitgegeven. Bij Spider-Man zijn ze in 2018 alweer met nummer 1 begonnen en na 93 nummers volgt volgende maand weer een nieuw nummer 1. Vaak wordt dan ook meteen van schrijver gewisseld. Winter Soldier is de start van de veelgeprezen run van scenarist Ed Brubaker. Spoiler alert: het hoogtepunt in deze reeks is de dood van Captain America in een van de latere delen. Deze gebeurtenis haalden zelfs in Nederland het journaal.

Omdat er niet zo heel veel van hem is vertaald, weten we ook maar weinig over de tegenstanders van Captain America. De bekendste is natuurlijk Red Skull, een gevaarlijke oud-nazi die net als het alter ego van Captain America, Steve Rogers, zijn jeugd al lang achter zich heeft gelaten. Skull speelt in het begin een voorname rol en veel voorkennis van het Marvel-universum hoef je deze keer niet te hebben. Aangename kennismaking met dit icoon van de Amerikaanse superhelden.

In de VS is men et deze reeks alweer bijna tien jaar verder en het zal je niet verbazen dat “Cap” inmiddels weer onder de levenden behoort, net zoals de dood van Superman niet lang heeft geduurd.

DAI HEINEN

Reeks
Captain America: Winter Soldier
Deel
1-2
Pagina's
72
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
comic
superheld
Extra
deel 1 en 2 van vierluik
Prijs
€ 9,95