Terug naar overzicht

Lady S. 15: In de Muil van de Tijger

Tekenaar(s)
Philippe Aymond
Scenarist(en)
Philippe Aymond
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Volwassen reeks

Toen we de cover van de nieuwe Lady S. zagen, dachten we eerst dat de titel foutief was vertaald. In het hol van de leeuw leek ons meer passend, gezien haar verblijf in een gevangenis. Toen we het album uithadden, bleek de vertaler zijn werk goed gedaan te hebben en ook schrijver en tekenaar Philippe Aymond stelde ons niet teleur.

In de loop van de jaren is Lady S. geëvolueerd tot een volwassen reeks die iedere keer een stabiel niveau haalt. Langlopende reeksen hebben vaak de neiging in herhaling te vallen waardoor het niveau afneemt. Ook na vijftien delen is hier bij Lady S. nog geen sprake van. Aymond waakt er voor om grote veranderingen door te voeren. Het enige waarin hij varieert, zijn de partners van Shanja. Eerst was Anton Grivko haar vaste keuze en sinds enige tijd is dat CIA-agent Conrad. In het verleden blijkt ze zich ook te hebben geamuseerd met Dough Adams, die in dit verhaal een functie heeft in Indonesië. Wanneer Shanja en haar aan alzheimer leidende tante hem in Soerabaja bezoeken, ontdekt Shanja dat Adams andere plannen heeft. Hij blijkt samen te werken met de Chinese geheime dienst om de namen van dubbelagenten aan hen te verkopen. Door haar tussenkomst worden de gevolgen alleen maar groter en de Indonesische huurmoordenaar De Tijger blijkt een waardig tegenstander te zijn.

Het tempo ligt niet te hoog en tijdens het lezen krijg je nergens het gevoel dat Aymond het verhaal laat ontsporen. Als Lady S. dit niveau weet vast te houden, hopen wij dat er nog veel delen mogen volgen.

DAI HEINEN

Reeks
Lady S.
Deel
15
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 8,99
Terug naar overzicht