Geesten uit het Verleden

Tekenaar(s)
Luc Brahy
Scenarist(en)
Roger Seiter
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Verrassende wendingen en ontknopingen

1912, de Titanic beleeft haar maiden voyage. We weten hoe het is afgelopen met dat gigantische schip. Roger Seiter, die we nog steeds hoog aanschrijven dankzij z'n thriller Fog, de maritieme thriller H.M.S. - His Majesty's Ship en de western Wild River, plaatst daar enkele personages op die deze uitstekende detectivestrip hebben opgeleverd. Ze zijn verwikkeld in een hoofdintrige rond een seriemoordenaar aan boord die weleens de beruchte Jack The Ripper zou kunnen zijn. De gepensioneerde politie-inspecteur Frederick Abberline kon zijn onderzoek naar Jack The Ripper nooit bevredigend voltooien en hij scheept mee in op de Titanic. Hij wil een eigen onderzoek voeren naar lady Emily Bridgeman die de laatste twintig jaar in India doorbracht en de oversteek naar New York wil wagen. De jongere inspecteur Ellroy MacCoy uit New York begeleidt dan weer de sadistische moordenaar Casper Vanhounde, die wordt uitgeleverd aan de VS. Caspers vriendin gelooft geen woord van de misdaden van haar vriend en reist ook mee, met het plan Casper te bevrijden net voordat het schip in New York zal aankomen. En dan is er nog de beroemde journaliste Alice Launceston-Graves die aan boord een reportage schrijft over de reis van de Titanic. Allen krijgen met elkaar te maken en dat leidt naar verrassende wendingen en ontknopingen.

Dark Dragon Books bundelt het van oorsprong Franse tweeluik in een enkele hardcoveruitgave. Een prima idee om het verhaal in één ruk te kunnen uitlezen. Hoewel het onvermijdelijke te gebeuren staat en we een idee krijgen van het leven aan boord van de Titanic en enkele weetjes meepikken, blijft het detectiveverhaal de spannende hoofdmoot vormen. Een verhaal dat degelijk, logisch en pienter is opgebouwd.

Luc Brahy kennen we best wel van reeksen als Insiders Genesis, Café Noir, Imago Mundi, Oekaze en de hopelijk nog in het Nederlands te verschijnen western Julie Doohan. Hij is geen A-tekenaar, maar zijn realisme is aangenaam en onderscheidend genoeg. Hij kent het klappen van de zweep, verdeelt zijn aandacht evenwichtig tussen personages en decors en kan een geloofwaardige, historische setting voorschotelen. In actiescènes zien we hem ook graag bezig. Dan is zijn heldere aanpak een voordeel om het allemaal duidelijk te kunnen volgen.

Geesten uit het Verleden is anno nu een aan te raden detectivethriller die je een boeiend uurtje biedt op een dankzij de film Titanic van James Cameron vertrouwde plek.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Geesten uit het Verleden
Pagina's
112
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
detective
drama
geschiedenis
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 29,95