Terug naar overzicht

Symbiote Spider-Man: In het Zwart! 1-2

Tekenaar(s)
Greg Land
Scenarist(en)
Peter David
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Spider-Man in zwart pak

Midden jaren 1980 publiceerde Marvel de crossoverserie Geheime Oorlogen, waarin veel superhelden gingen vechten op een andere planeet. Spider-Man was een van hen en hij kwam terug met een souvenir, een nieuw pak gemaakt van levend materiaal. Dit zogenaamde zwarte pak is nog altijd bekend onder de vele fans en ook in het Spider-Man Playstation-spel kom je het tegen. Het pak was in feite een symbiote dat steeds meer impact had op het leven van Peter Parker. Toen hij er afscheid van nam, vond het al snel een nieuwe gastheer in de persoon van Eddie Brock, beter bekend onder zijn alter ego Venom, de rest is geschiedenis.

Dark Dragon Books pikt nu de vijfdelige miniserie Spider-Man: Symbiote op uit de Marvel-catalogus en geeft het als een tweeluik uit. De comicdeeltjes tellen nu eenmaal minder pagina's die Dark Dragon Books uitgeeft in twee dikkere albums. De minireeks is geschreven door Peter David, vooral bekend om de Spider-Man-verhaallijn over de Sin-Eater en de dramatische dood van inspecteur Jean Dewolff. Tekenaar van dienst is comicveteraan Greg Land. Hij heeft al aan veel bekende Marvel-helden gewerkt.

In hun verhaal draait het om Mysterio, die wraak wil nemen op Spider-Man nadat deze hem had aangepakt voor een uit de hand gelopen bankoverval. Op de achtergrond voert de Kingpin de druk nog wat verder op, hij is vooral geïnteresseerd in het nieuwe zwarte pak. In de tijd waarin dit verhaal zich afspeelt, had Peter Parker een relatie met Felicia Hardy en niet met Mary-Jane. In tegenstelling tot de latere mevrouw Parker had Felicia wel superkrachten en stond zij bekend als de Black Cat. Deze superkrachten had Felicia van de Kingpin gekregen. Daar wordt ook in dit verhaal naar verwezen.

Als extra zijn er enkele losse covers toegevoegd met speciale aandacht voor het werk van Alex Saviuk en Todd McFarlane, twee bekende Spider-Man-tekenaars uit de glorietijden van de muurkruiper. Comicfans zal de naam van McFarlane bekend in de oren klinken. Alex Saviuk is vooral bekend van de vele delen die hij tekende van de serie Web van Spider-Man. Vooral de saga rond de Hobgoblin is hierbij aansprekend.

Voor de fans van Spider-Man is deze tweedelige uitgave een leuke kennismaking met een periode die al lang achter ons ligt, maar zeker de moeite waard is. Welke uitgaven van Spider-Man zal de uitgever als volgende uitgeven? We kijken er nu al naar uit.

DAI HEINEN

Reeks
Symbiote Spider-Man
Deel
1-2
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
comic
superheld
Extra
compleet tweeluik
Prijs
per softcover
€ 10,95
Terug naar overzicht