Spider-Man: Life Story Special

Tekenaar(s)
Mark Bagley
Scenarist(en)
Chip Zdarsky
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Verdiende special

Het verschijningsritme van Spider-Man varieert in de VS meestal tussen twee à drie comicdeeltjes per maand. En meestal verschijnt er dan ook nog een jaarlijkse extra uitgave onder de noemer annual. Het zesdelige meesterwerk Spider-Man: Life Story van schrijver Chip Zdarsky en toptekenaar Mark Bagley verdient dan ook zeker een annual-uitgave.

In tegenstelling tot de meeste jaarlijkse bonusuitgaven voegt deze variant wel iets toe aan de verhaallijn zoals verteld in de Life Story-verhaallijn. Hierin wordt Peter Parker steeds ouder, dus wat begint met een jonge held uit de jaren 1960 eindigt met een bejaarde man in de jaren 2000. In de oorspronkelijke verhaallijnen uit de beginjaren van Spider-Man was krantenuitgever J. Jonah Jameson zeker geen fan van de superheld en heeft hij verschillende tegenstanders ingehuurd om af te rekenen met de in zijn ogen gevaarlijke muurkruiper. Het personage van de Scorpion hoorde hier ook bij, maar wat als er nu wel een politieonderzoek kwam en hieruit bleek dat Jameson schuldig was? Dan hing hem een lange gevangenisstraf boven het hoofd en dat is wat er nu daadwerkelijk gebeurd. Samen met de eveneens veroordeelde Norman Osborne slijt hij zijn dagen achter de tralies waar zijn gevoelens alleen maar sterker worden. Bij zijn vrijlating is hij een verbitterde oude man met maar één doel voor ogen: zijn geesten uit het verleden zijn echter nog altijd actief en blijven hem achtervolgen.

Verwacht geen actiecomic, wel een door Bagley zeer goed in beeld gebracht verhaal van Zdarsky. Zeker aan te raden voor alle Spider-Man-fans onder ons. Als je vertrouwd bent met de tekeningen van Bagley in de jaren 1990, toen hij een ijzersterk duo vormde met toenmalig schrijver David Michelinie, dan zal deze bonusuitgave zeker niet mogen ontbreken in je lijst van nog aan te kopen strips van dit jaar.

De oude meester is het nog niet verleerd en in oktober start Marvel een nieuwe Spider-Man-reeks van zijn hand op scenario van Dan Slott.

DAI HEINEN

Reeks
Spider-Man: Life Story
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
comic
superheld
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 10,95