Visa Transit 2

Tekenaar(s)
Nicolas de Crécy
Scenarist(en)
Nicolas de Crécy
Uitgeverij
Concerto Books
Verschijningsdatum

Toewerkend naar een climax

Het begon als een roadtrip om met een Citroën Visa door Europa te rijden met als doel Tsjernobyl te bereiken. Inmiddels zijn Nicolas de Crécy en zijn neef Guy via Bulgarije in Turkije belandt. Hier speelt zich het tweede deel van Visa Transit zich af. Het is duidelijk dat het duo flink afgeweken is van het oorspronkelijke plan, want Turkije ligt helemaal niet op de weg naar Tsjernobyl.

Visa Transit deel 2 dompelt ons onder in het leven in Turkije tijdens het tweede deel van de jaren 1980. Het tweetal verzeilt zowel in kleine dorpjes als in grote steden. Daar beleven ze allerlei avonturen tijdens hun contacten met de inheemse bevolking. Ook de geheimzinnige gehelmde motorrijder, die in deel 1 opdook, speelt een grotere rol in dit deel. Echt veel komen we nog niet over hem te weten, maar er wordt een link gelegd met de boeken die Nicolas en Guy bij het begin van hun reis hadden meegenomen en die heel wat plaats hadden ingenomen. Toch voel je dat de Crécy hiermee naar een climax toewerkt.

Nicolas blijft trouw aan de stijl die hij hanteerde in deel 1. De mix van landschappen, ontmoetingen en mijmeringen zet hij zorgvuldig om in tekeningen die voor zichzelf spreken. De roadtrip is nog niet ten einde en gaat door in deel 3, het slot van deze reeks.

PETER ROTTHIER

Reeks
Visa Transit
Deel
2
Pagina's
136
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
Extra
deel 2 van trilogie
Prijs
€ 27,99