Visa Transit 1

Tekenaar(s)
Nicolas de Crécy
Scenarist(en)
Nicolas de Crécy
Uitgeverij
Concerto Books
Verschijningsdatum
september 2020

Leidraad

Een roadtrip met een Citroën Visa door Europa. Het idee alleen al klinkt onwaarschijnlijk voor wie ooit met zo'n wagentje heeft rondgetoerd in het midden van de jaren 1980. De Visa mocht dan aangekondigd zijn als de opvolger van het overbekende geitje, een groot succes is het nooit geworden. We kunnen alleen maar bewondering hebben voor tekenaar Nicolas de Crécy die het samen met zijn neef aandurfde om met zo'n vehikel door Oost-Europa richting Tsjernobyl te trekken. Het verhaal speelt zich af kort na de ramp in de kerncentrale in een tijd waarin het in vele Oost-Europese landen vrij onrustig begon te worden en de communistische regimes begonnen te wankelen.

Nicolas vertelt over hun vertrek, de landen die ze doorkruisen en de mensen die het tweetal onderweg ontmoeten. Dat de roadtrip geregeld onderbroken wordt door onverwachte elementen, moet het tweetal er bijnemen, maar het zorgt soms wel voor interessante ontmoetingen. Toch is het verhaal in Visa Transit niet het belangrijkste. Het lijkt meer een leidraad voor de Franse tekenaar om zijn tekenwerk optimaal te promoten. Het verhaal herbergt soms rare sprongen, maar de tekeningen zeggen net zo goed meer dan wat we in het scenario te lezen krijgen.

Aan het eind van het album zijn Nicolas en zijn neef nog niet op hun bestemming terechtgekomen, dus mogen we in de nabije toekomst een vervolg verwachten.

PETER ROTTHIER

Reeks
Visa Transit
Deel
1
Pagina's
136
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
Extra
deel 1 van trilogie