De Avonturen van Lucky Luke naar Morris 10: De Ark van Rataplan

Tekenaar(s)
Achdé
Scenarist(en)
Jul
Uitgeverij
Lucky Comics
Verschijningsdatum

Tevreden

In Nederland is er een Partij voor de Dieren gekozen in het parlement, maar in het Wilde Westen was Henry Bergh de oprichter van de dierenbescherming. Luke ontmoet Ovidus Byrde, die als levensdoel het beschermen van dieren heeft. Zijn boerderij telt vele bewoners: dieren die gewond of mishandeld zijn, worden door hem liefdevol opgevangen. Zijn nieuwe gast is de domste hond van het westen, de geliefde Rataplan. De Daltons spelen maar een kleine bijrol, maar hun medegevangene Tacos toont zijn wrede aard en verwondt zelfs iemand waarvan we dachten dat die voor altijd ontastbaar zou zijn. Behalve deze wandaad pleegt Tachos ook een aanval op het spaargeld van de bewoners van Cattle Gulch en huurt op kosten van Ovidus Bryde een beden outlaws in om hem te helpen zijn regime te versterken. Aan Luke de taak om de orde te herstellen. En ook nu zal de poor lonesome cowboy de ondergaande zon tegemoet gaan.

Nog steeds verheugen we ons op een nieuwe Lucky Luke en ook dit keer zijn we weer tevreden. Wel lijkt het alsof tekenaar Achdé soms wat haast had. Naarmate het einde vordert, oogt het tekenwerk soms wat slordig.

Nu er steeds meer reeksen in een integrale uitgave verschijnen, zouden we een integrale uitgave van de avonturen van Rataplan zeker aanschaffen. 

DAI HEINEN

Reeks
De Avonturen van Lucky Luke naar Morris
Deel
10
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
western
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 8,99