Lady Whitechapel

Tekenaar(s)
Julie Motteler
Scenarist(en)
Nicolas Antona
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Te snel

Lady Whitechapel is een mysterieuze hoerenmadame die in de Victoriaanse tijd regeert over Seaven Heavens, een mannenclub die heel populair is bij de high society van Londen. Wanneer enkele meisjes van de club vermoord worden, komen inspecteur Frank Aberdeen en een jonge kerel van Scotland Yard, Thomas Bound, in beeld. Zij gaan op zoek naar de moordenaar van de meisjes.

Oorspronkelijk is Lady Whitechapel een verhaal dat in twee delen werd uitgegeven, maar Dark Dragon Books besloot de twee delen samen uit te geven in de Nederlandse vertaling. Deel 1 draait vooral om de eerste onderzoeksdaden, terwijl deel 2 ons langzaam maar zeker dichter bij de dader(s) en de ontknoping brengt. Het door Antona Nicolas (De Bloemenman) geschreven scenario van dit licht erotisch dedectiveverhaal is op zich best in orde, maar bij het lezen krijgen we toch het gevoel dat vooral in deel 2 alles enigszins te snel moet gaan waardoor je de draad van het verhaal een beetje kwijtraakt. 

Tekenaar Julien Motteler zullen sommigen misschien kennen van Space Gangsters. Zijn tekeningen voor Lady Whitechapel passen in het tijdsuniversum van het verhaal en weten zeker te bekoren. Motteler heeft oog voor details en dat komt het verhaal beslist ten goede in de passages waarin er weinig tekst gebruikt wordt.

PETER ROTTHIER

Reeks
Lady Whitechapel
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
geschiedenis
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 29,95