Terug naar overzicht

Puppy Love 1: “Ik Wil Geen Hondje!"

Tekenaar(s)
Hans Van Oudenaarden
Scenarist(en)
Caroline van der Lee
Uitgeverij
Uitgeverij Personalia
Verschijningsdatum

Sympathiek tussendoortje

Onlangs verscheen van Hans van Oudenaarden (Rhonda, Wynona) een eerste album van Puppy Love bij Uitgeverij Personalia, een tijd lang te lezen in de Nederlandse editie van het gratis dagblad Metro. Op scenario van zijn echtgenote Caroline van der Lee, die haar stinkende best doet om het werk van manlief in de pers te krijgen, tekende Hans een alleraardigst album over de kat Robin die in het huishouden, waarin hij als een koning leeft, de komst van de schattige puppy Nell moet dulden... Of nee, dat duldt hij eigenlijk hoegenaamd niet.

In korte verhaaltjes en gags zien we Robin voornamelijk intelligent verwoorde monologen debiteren over zijn bestaan en hoe dat wordt verstoord door de harige nieuwkomer. Nell is niet onder de indruk van het geschreeuw van Robin tegen haar persoontje. Ze vindt het alleen maar grappig. Geleidelijk aan komt het tot een soort verstandhouding, terwijl Robin nog steeds zijn plaats opeist, bijvoorbeeld op de schoot van de vrouw des huizes. Het buurmeisje Nina en haar hond vormt een groter gevaar.

Puppy Love is gebaseerd op de eigen ervaringen met de huisdieren van Caroline en Hans. De diertjes zijn lieflijk getekend en lijken ideaal illustratiemateriaal voor andere doeleinden, zoals wenskaarten. Volwassen klaagzangen wisselen de auteurs af met kinderlijke uitbarstingen. Het oogt bovendien allemaal ontzettend mooi. De strip schurkt wat tegen Casper en Hobbes aan, maar we missen te veel geslaagde humor om er meer in te zien dan een sympathiek tussendoortje. Voor de fans: in een van de gags komt Rhonda voor.

O ja, pagina 4: ik wordt > ik word.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Puppy Love
Deel
1
Pagina's
40
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
Extra
gags
Prijs
€ 6,95
Terug naar overzicht