De Horde van de Tegenwind 1: De Kosmos Is Mijn Slaapplaats

Tekenaar(s)
Éric Henninot
Scenarist(en)
Éric Henninot
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Stevig windje

De wereld wordt door een monsterlijke wind geteisterd. Iedereen wordt er suf van. Van jongs af aan worden ze keihard getraind met als ultieme doel deze wereld te verkennen tot aan het uiterste bovenwindse punt. De Horde start in Aberlaas. De onmenselijke tocht loopt van west naar oost. Het noorden en het zuiden zijn immers bevroren grensgebieden. De watervlakte van Lapsane moeten ze nog bereiken. En dan spreken we nog niet over de hangende torens — we zien ze al instorten — van Alticcio en de besneeuwde bergtoppen van Norska. De dodelijke mokerslagen van de ultrawinden zullen hun tocht quasi onmogelijk maken. Hoe dapper en keihard hun voortrekker Golgoth ook mag zijn. Klerk Sov Strochnis wil het allemaal wat menselijker houden en is vooral bezorgd voor zijn schriftje. Luchtmeester Oroshi Melicerte bezit de kunst om winden te ontcijferen. Kortom, een heterogene groep, wat ongetwijfeld tot vele conflicten zal leiden. Maar zonder eendracht stelt de Horde niets voor. Worden zij de ultieme Horde die de bron van alle winden zullen bereiken, de afwerkers? Ondertussen worden mensen gedwongen zichzelf te begraven. Sov zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Nieuwe personages, zoals Coriolis, zorgen voor menselijkheid en geven ons nieuwe moed. Haar tatoeage — twee golven — als nieuw Hordelid, durven wij in onze dromen ook wel laten zetten.

Éric Henninot (Carthago, Little Jones, Deepwater Prison) slaagt erin om je de onmenselijke kracht van de stormwinden te laten voelen. De bladzijden draaien vanzelf om en je hebt constant het gevoel stof in je ogen te krijgen. We kunnen niet wachten om meer te weten te komen over de chronen. Zo’n ‘verstener’ kan best van pas komen en we laten ons met veel plezier teleporteren. Maar hoe raken al die schriftjes telkens veilig terug in Aberlaas? En wat met die raadselachtige achtervolgers?

Na het lezen van deel 1 vrezen we dat we nog een tijdje met onze (vele) vragen blijven zitten. Henninot werkt intussen aan deel 4. Dan toch maar de scifi-roman van Alain Damasio uit 2004 al lezen... in het Frans? Vertalers, aan het werk!

CHRIS HUYBRECHTS

Reeks
De Horde van de Tegenwind
Deel
1
Gebaseerd op
de roman van Alain Damasio
Pagina's
80 (hardcover) • 96 (luxe)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
compleet verhaal
Prijs
hardcover
€ 29,95
collectors edition met linnen rug, andere cover, schetsdossier, ex libris (100 exemplaren)
€ 59,95