Terug naar overzicht

De Reuzen 1: Erin

Tekenaar(s)
Paul Drouin
Scenarist(en)
Lylian
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Standing on the shoulders of giants

Erin is een meisje dat op jonge leeftijd wees is geworden en nu opgevoed wordt door haar oom en tante. Ze heeft van kleinsaf groene vingers en onwillekeurig wordt ze steeds weer aangetrokken door de mysterieuze bossen in de omgeving. Als ze daar haar significant other, de reus Yrso, ontmoet, is ze ervan overtuigd dat ze een hoger doel moet dienen en trekken ze samen op avontuur. In Groenland lijkt immers een boze kracht tot leven te komen in een ijsgrot en dat is iets wat ze niet kunnen laten gebeuren.

Deze nieuwe zesdelige reeks van Diedeldus, de jeugdimprint van Daedalus, wedt op heel wat paarden. Niet alleen krijgen we hier een coming-of-age verhaaltje, de auteurs maken er ook een ecothriller van en mixen het bovendien met een flinke dosis fantasy. Toch slaagt Christophe Lylian erin om er een mooi coherent geheel van te breien dat weleens zou kunnen aanslaan bij de doelgroep: het is niet alleen spannend, hij houdt er ook een strak tempo op na, zodat de gamende tienjarige zijn spelconsole niet te lang gaat moeten missen.

De tekeningen zijn van Paul Drouin, die er een frisdegelijke en commerciële stijl op nahoudt en ook resoluut op een jong publiek mikt. Zijn variant van de dikkeneuzenstijl smaakt in elk geval naar meer.

Als we de covers en titels van de volgende delen bekijken, lijkt het of elk album een andere jeugdige protagonist krijgt en dat het afsluitende deel dan als apotheose zal dienen. Knal, boem, rechttoe rechtaan: soms vinden we dat echt niet erg...

MARIO STABEL

Reeks
De Reuzen
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
fantasy
jeugd
Extra
compleet verhaal
Terug naar overzicht