Bakelandt integraal 6

26. Het Geheim van het Gulden Vlies - 27. In de Greep van Satan - 28. Zita en de Sultan - 29. Dossier de Crèvecoeur - 30. De Gezant

Tekenaar(s)
Hec Leemans
Scenarist(en)
Hec Leemans
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Prominente Zita

De achttiendelige integrale reeks van de stripreeks Bakelandt is inmiddels aan zijn zesde deel toe. Wie de cover van deze integrale bekijkt, zal zich misschien al een afvragen wie het echte hoofdpersonage is van deze stripreeks. Rooie Zita maakt opnieuw het mooie weer op de voorpagina, die nog eens extra aangepast is ten opzichte van de originele uitgaven van zowel de zwart-wit- als de kleureneditie van In de Greep van Satan. Zita staat al voor de vierde keer prominent op de cover van een integrale. Alleen op de covers van deel 1 en 5 ontbreektde sexy sidekick van de West-Vlaamse brigand.

Deze zesde integrale is voor de rest opgebouwd met dezelfde ingrediënten als zijn voorgangers. Een uitgebreid dossier waarin men zich toespitst op de geschiedenis van Hec Leemans en zijn werk voor Stripgids. In deel 2 van het dossier krijgt de lezer een artikel over de wapens die gebruikt werden in de napoleontische tijd en de verwoestingen die ze aanrichtten. Bakelandt maakt bij zijn avonturen geregeld gebruik van dergelijke wapens. Ook de Fransen en andere ongure types gebruiken een divers, maar efficiënt wapenarsenaal doorheen de Bakelandt-verhalen.

Het stripgedeelte begint met het dubbelverhaal Het Geheim van het Gulden Vlies (deel 26 in de reguliere reeks) en In de greep van Satan (deel 27). In deze verhalen gaan onze vrienden op zoek naar de schat van het Gulden Vlies die overgebracht is naar Wenen. Van de tachtig karren die vertrokken zijn naar Oostenrijk, zijn er echter maar negenenzeventig aangekomen. En zoals gebruikelijk duikt er dan allerhande gespuis op om die verloren schat te claimen. In deze verhalenbundel komt vooral Rooie Zita in nauwe schoentjes, zoals je al op de cover kan zien.

Diezelfde dame is ook de pineut in Zita en de sultan (deel 28) waarin onze heldin ontvoerd wordt en in een harem terechtkomt. Bakelandt en Pé Bruneel kunnen niet anders dan hun vriendin achterna reizen om haar uit de klauwen van de Sultan te redden.

Met Dossier de Crévecœur mag ook onze Franse commandant nog eens veelvuldig opdraven in een Bakelandt-verhaal. Hij kan de brigand gevangen nemen, maar hij is echter in ongenade gevallen. de Crévecœur heeft Bakelandt nodig om  het belastende dossier rond zijn persoon te gaan stelen in Parijs.

Met het dertigste stripverhaal vierde de reeks zijn tiende verjaardag. In De Gezant duikt voor het eerst een nieuw personage op dat in de rest van de serie veelvuldig opgevoerd  wordt. Spion Schulmeister geeft de verhalen van Bakelandt een nieuw elan. Naast een uitstekende spion is Schulmeister ook een meester in vermommingen en dat gaf voor de maker van Bakelandt heel wat nieuwe mogelijkheden voor de toekomstige verhalen.

PETER ROTTHIER

Reeks
Bakelandt
Deel
integraal 6
Pagina's
264
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
erotiek
geschiedenis
Extra
Complete verhalen met dossier
Prijs
€ 34,95