Terug naar overzicht

De Autoreportages van Margot 2: De Godinnen van de Weg

Tekenaar(s)
Emilio Van Der Zuiden
Olivier Marin
Scenarist(en)
Olivier Marin
Metapat
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum
april 2011

Spannende poses

Met veel plezier lazen we Het Geheim van de Traction 22 waarin de zelfzekere journaliste Margot de onbestaand gewaande wagen vond en er een vast vriendje aan overhield. Margot en dat vriendje, een ingenieur, zien we nu terug in een tweede album. Margot is bij dezen de heldin van een eigen stripreeks geworden. Successen worden geprolongeerd, dat wist je nu toch al wel?

Terwijl verloofde Louis worstelt met de juiste verwoording voor een huwelijksaanzoek laat Margot zich opjutten door de Amerikaanse jongedame Penelope op een bergweg. Het komt tot een race die ei zo na tot de dood had kunnen leiden van het stelletje. Margot besluit zich in te schrijven voor dezelfde autorace waar Penelope aan deelneemt. Er mogen alleen vrouwen aan deelnemen. Voor Louis komt dat goed uit, want hij moet een revolutionaire autoband testen voor Michelin. Concurrent Waterstone krijgt er lucht van en doet er alles aan om de plannen en notities te bemachtigen. Diefstal is één zaak, sabotage een ander. Met de rosse Jeanne neemt Margot het in haar Citroën DS op tegen de snoeverige Penelope en haar louche medecoureur Roland. Tot haar andere medestanders horen ook een zekere Giuletta Madera en Miguel Valiente. Deze cameo van Gabriele Spangenberg en Michel Vaillant blijft beperkt tot een voorstelling van een aantal kanshebbers op de eindzege.

Wie er uiteindelijk zal winnen, is nog lang niet zo spannend als de nauw aansluitende pakjes die de racende dames dragen. Hun kontjes en big boobies worden opzichtig in beeld gebacrht. Vaak valt op dat Emilio Van Der Zuiden hun lichamen plooit in poses die hun rondingen accentueren. In een strip die anders vrij technisch oogt, tolereren we dit best.

Dat betekent nog niet dat het verhaal als compensatie veel om het lijf heeft. Gek genoeg stoorde ons dit net zo min. De auteurs hebben niet de ambitie om bakens te verzetten, wel om een entertainende strip te maken waarin een passie voor mooie wagens, een brok autogeschiedenis en vrouwen die ogenschijnlijk van pin-upkalenders zijn afgetekend, duidelijk aanwezig zijn. En we trappen er opnieuw in: we hebben De Godinnen van de Weg met veel plezier gelezen. Een derde deel is in de maak.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
De Autoreportages van Margot
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
detective
drama
thriller
Extra
compleet verhaal
Terug naar overzicht