In de Schaduwen 2

Tekenaar(s)
Vincent Mallié
Scenarist(en)
Hubert
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Sinister liefdessprookje

Prinses Islen is woede en liefde. Ze is goed en kwaad. Ze is hemel en hel. De knappe prinses is het monsterlijke liefdeskind van een opportunistische ridder en een verleidelijk monster. Voor een handvol goud en de kans op eerherstel, bevrijdde de dolende ridder Arzhur de knappe prinses uit haar gevangenis. Maar Islen wou helemaal niet gered worden! Ze wilde in de schaduw blijven. Uiteindelijk besloot Arzhur de prinses naar haar vader terug te brengen. Tijdens die tocht groeiden de schone en het beest naar elkaar toe. Eenmaal in de koninklijke burcht aangekomen, nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending. Iedereen, ook haar vader, is bang van de knappe Islen. De naïeve Arzhur wordt zelfs ter dood veroordeeld. En dan gebeurt waar iedereen voor bang was: Islen gebruikt de immense kracht die ze van haar moeder heeft geërfd. Tijdens dit armageddon stierf ook Islens stiefbroer. De koning die zijn enige troonopvolger verloor, opent de strijd tegen zijn dochter. Zijn ander kind, het monster, moet dood.

Het eerste deel van dit tweeluik sloeg ons vorig jaar met stomheid. Wat een klassiek sprookje kon zijn, groeide uit tot een fantastische nachtmerrie. Scenarist Hubert zaliger haalde voor zijn laatste verhaal alle demonen uit de kast. Het werd een innerlijke strijd waarbij goed slecht is en omgekeerd. Ouders, opvoeding, liefde, keuzes,... voortdurend onthult dit sinister liefdessprookje nieuwe dimensies, zonder de leesbaarheid van het primaire niveau te verstoren. Grote klasse.

De tekeningen worden verzorgd door Loisel-adept Vincent Mallié (Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de ZoektochtDe Grote Dode) en dat is een perfecte keuze. Mallié begrijpt de kunst om het bovennatuurlijke als normaal te verkopen. Bovendien laat Hubert zijn tekenaar echt schitteren door hem voldoende ruimte te geven. Hierdoor word je voortdurend overdonderd door prachtige prenten die elke tekst overbodig maken.

In de Schaduwen is de laatste strip van scenarist Hubert voor hij uit het leven stapte. Zelden was een testament mooier. Een sinister sprookje uit de duizend.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
In de Schaduwen
Deel
2
Collectie
Vrije Vlucht
Pagina's
80
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
slot van tweeluik
Prijs
€ 23,99