Messalina 1: De Tempel van Priapus

Tekenaar(s)
Jean-Yves Mitton
Scenarist(en)
Jean-Yves Mitton
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Romeinse lust

Een nieuwe strip van Jean-Yves Mitton is al een reden genoeg om een bezoek te brengen aan de stripwinkel. Sterke knappe vrouwen die zich staande houden in een tijdperk tussen mannen met veel testosteron. Met name de Vikingen (Alwilda, Kroniek der Barbaren) en Romeinen (Atilla, Mijn Geliefde..., Ben Hur en Vae Victis!) behoren tot het favoriete tijdperk van Mitton. Dit jaar verschijnt bij Saga Uitgaven trouwens ook de integrale editie in drie delen van het magistrale maffiaepos Bloed & Stilte waarvan Mitton de tekeningen van deel 4 tot 10 verzorgde.

Bij Mitton weet je als lezer dat een portie bloot erbij hoort. Zijn heldinnen zie je altijd wel een keer in hun Evakostuum. De reeks die qua vertaling lang op zich liet wachten, was Messalina, naar verluidt omdat er wel erg veel seks in voorkwam. Gelukkig heeft Saga Uitgaven in haar jubileumjaar — de uitgeverij bestaat twintig jaar — de stap gezet tot het uitgeven van zesdelige reeks Messalina.

De term porno dekt de lading beter, want er wordt volop genoten van het menselijke lichaam. Knappe en gewillige dames worden genomen door groot geschapen heren. De achttienjarige Messalina brengt menig mannenhart op hol en het libido stijgt per bladzijde. Ze wordt door haar moeder als geschenk weggegeven aan de god Priapus en met zijn uitzonderlijke geslacht bezorgt hij Messalina haar voorkeur voor het proeven van de verboden vruchten.

We kunnen ook schrijven dat ze zich graag laat nemen in meerdere houdingen (en openingen) die vooral expliciet in beeld worden gebracht. Ze maakt handig gebruik van haar gewillige en welgevormde kont om zich zo te onttrekken aan haar maatschappelijke status. De Romeinse intriges, inclusief een keizer die vooral bezig is met het bestijgen van jonge slavinnen, worden uiteraard niet vergeten. Toch zit er tussen al het bloot wel een verhaal met een idee achter. Messalina heeft echt bestaan en zoals Mitton op de achterflap van het album al aangeeft: “Door de kracht van haar kont werd ze keizer van Rome en de grootste hoer in de geschiedenis van de mensheid.”

Als je een portie bloot en hardcore actie kan waarderen en het Romeinse striprijk graag tot je neemt, zal Messalina zeker een aanwinst zijn. Besef wel dat ieder album slechts in een oplage van 500 exemplaren verschijnt en het zeker geen strip is voor minderjarige lezers.

DAI HEINEN

Reeks
Messalina
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
erotiek
geschiedenis
Extra
deel 1 van zesdelige reeks
Prijs
(500 exemplaren)
€ 24,95