Magiërs 5: Shannon

Tekenaar(s)
Kyko Duarte
Ornella Savarese
Scenarist(en)
Jean-Luc Istin
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Reculer pour mieux sauter

Even een korte inleiding: de kronieken van Arran worden geschreven vanuit het oogpunt van elfen, dwergen, orks en goblins of — de nieuwste loot aan de boom — magiërs.  Alle volkeren komen elkaar regelmatig tegen en meestal niet om beleefdheidsformules uit te wisselen. In de subreeks Magiërs zitten we nu aan deel 5. Dit deel is een vervolg op deel 1 (Aldoran) waar we kennismaakten met de elementenmagie.

Zo. Nu iedereen mee is, kunnen we verklappen zwaar fan te zijn van deze fantasywereld. De mooi verzorgde albums van uitgeverij Daedalus staan borg voor een halfuur onversneden lees- en kijkplezier. Hetzelfde trio van deel 1 — Jean-Luc Istin (scenario), Kyko Duarte (tekeningen) en Nanjan (inkleuring) — staat in voor deze nieuwe worp, weze het dat Ornella Savarese mee tekent en dat de echtgenote van Istin, Laurence, mee het scenario uitwerkte.

In het eerste verhaal is Shannon de magiër van Castlelek geworden. In de strijd tegen koning Gerald, die haar thuisstad wilde inpalmen, heeft Shannon dit dankzij de overname van de immense krachten van de magiër Aldoran en de hulp van Tyrom kunnen verhinderen. Nu is Shannon een jonge vrouw geworden die haar krachten vernuttig gebruikt voor het welzijn van Castlelek. De rampspoed ontstaat wanneer drie kinderen een afgesloten put openen waarin zich een wezen bevindt dat onmiddellijk bezit van hen neemt. Een zekere willoosheid en zwarte ogen worden hun deel. Na een bezoek aan de Rode Elfenstad Artoran moet Shannon halsoverkop Castlelek redden van een uitslaande brand waarvan het archiefhuis en haar vriend, de oude magiër Sennrakol, de voornaamste slachtoffers zijn. Terwijl Shannon de oorzaak van de brand tracht te vinden, maken de kinderen meer slachtoffers en komt Shannon na een bezoek aan de stad Eskorya het bestaan van het wezen Iris’aa te weten. Ondertussen is ongeveer heel Castlelek ten prooi gevallen aan Iris’aa en gaat Shannon de ultieme confrontatie aan.

We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat dit een tussendeel is. Hoewel het verhaal verschillende plotwendingen kent en we met interesse de groei van Shannon als magiër meemaken, is de premisse van een wezen dat bezit neemt van hun gastheer al talloze keren verteld (remember onder andere de film Body Snatchers van Abel Ferrara uit 1993). We hopen echter op een goede reculer pour mieux sauter en kijken uit naar de volgende aflevering waarbij Shannon samen met magiër Belthoran de strijd zal aangaan met de trouweloze vorsten die werken aan het project ‘uitroeiing’. Klinkt alvast veelbelovend!

JOHAN DECLOEDT

Reeks
Magiërs
Deel
5
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95