Largo Winch 22: Scharlaken Zeilen

Tekenaar(s)
Philippe Francq
Scenarist(en)
Éric Giacometti
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum
november 2019

Op weg naar een nieuwe succesperiode

Toen Jean Van Hamme na deel 20 afscheid nam van zijn Largo Winch liet hij nog enkele aanknopingspunten achter voor zijn opvolger Éric Giacometti. Hoe zouden Largo's gevoelens voor de beeldschone Saïdee zich verder ontwikkelen en welke plannen had de Rus Igor Maliakov in petto? Na enkele bladzijdes van zijn eerste deel had Giacometti beide nevenpersonages al van het toneel laten verdwijnen. Een nieuwe Russische tegenstander diende zich aan, maar ook de Amerikaanse beurswaakhond SEC en opsporingsdienst FBI richten hun pijlen op de Winch Group. In Zwitserland wordt het transport met zijn eigendomstitels overvallen en een vrouwelijke huurmoordenaar zit hem op de hielen. Tot overmaat van ramp heeft zij contact met een directielid van de Winch Group en wordt Largo Winch opgesloten in een oververhitte serverruimte van een van zijn bedrijven. Terwijl in Moskou een charmante Russische dame hem in het vizier krijgt.

Er gebeurde dus een hoop in het eerste deel van het nieuwe tweeluik en we vroegen ons af hoe Giacometti dit alles in het nieuwe album wou afronden zonder het overzicht te verliezen. Na het lezen van Scharlaken Zeilen kunnen we alleen maar zeggen dat Giacometti zijn huiswerk erg goed heeft gemaakt. Het verhaal staat bol van de spanning en vooral verraad. De sinistere plannen en intriges volgen elkaar in een rap tempo op, net zoals het spoor van overleden personages. Vanaf bladzijde 24 gaat het tempo nog een versnelling omhoog en moet je als lezer goed bij de les blijven, want het scenario vinden wij erg goed, maar het is niet de meest eenvoudige Largo Winch-verhaallijn.

Giacometti zorgt voor een frisse wind in de wereld van Largo Winch. Als hij zo doorgaat, komen de hoogtijdagen van Jean Van Hamme weer in zicht. Overigens wordt Van Hamme nog opgevoerd in een leuke cameo wanneer Winch zijn rechterhand Dwight Cochrane met zijn eigen leermeester aan het sparren is over de penibele situatie van zijn werkgever.

Tekenaar Philippe Francq is een van de beste tekenaars van het moment en bewijst hier wederom zijn vakmanschap. Als we dan een minpunt moeten noemen, is dat we dit keer niet mogen genieten van een grafisch staaltje van een bekend bouwwerk zoals de Mexicaanse tempel in het vorige album. Dit album speelt zich voor een deel af in Moskou en de scène in het metrostation komt wel in de buurt van ons grafische verlangen, maar het Kremlin volgt misschien een andere keer. De inkleuring van Bertrand Denoulet zorgt trouwens voor een extra impuls voor dit sterke album.

Binnen een maand tijd verschenen er nieuwe delen van de oude Van Hamme-succesreeksen Thorgal, Xlll en Largo Winch. Volgens ons heeft Largo Winch zijn zaken het best voor elkaar op dit moment.

DAI HEINEN

Reeks
Largo Winch
Deel
22
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
thriller
Extra
Slot van het tweeluik