De Wijsheid van Mythes 3.3: Iason 3/3: In de Macht van Medeia

Tekenaar(s)
Alexandre Hubran
Scenarist(en)
Clotilde Bruneau
Luc Ferry
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Op een schapenvelletje

Iason en zijn Argonauten zijn nog steeds op zoek naar het legendarische gulden vlies (een gouden ramsvel) en landen op Kolchis. Hier krijgt de flegmatieke held van koning Aietes weer drie opdrachten voorgeschoteld (een rode draad doorheen de Griekse mythes blijkbaar, zie bijvoorbeeld ook Herakles en Theseus) die haast onmogelijk tot een goed einde zijn te brengen. Gelukkig heeft koningsdochter Medeia een oogje op de knappe Iason (ook een vaste waarde bij de Grieken, zie bijvoorbeeld ook de hopeloos verliefde Ariadne in de Minotaurusavonturen op Kreta) en zal ze met haar magische trukendoos de lepe valstrikken van papalief omzeilen.

Met dit derde deel zit de queeste van Iason erop, al doet het extra dossier vermoeden dat er nog wel wat te vertellen valt over de man en zijn niet zo koosjere eega. Vind je dat er hier al een killing overkill is, de latere exploten van Medeia degraderen dit album tot een braaf mythisch tussendoortje.

Tja, we blijven de loftrompet steken over deze conceptreeks De Wijsheid van Mythes. De auteurs blijven in een strak tempo de klassieke verhalen hertalen, maar nemen er gelukkig steeds voldoende tijd voor. De scenario’s van Clotilde Bruneau zijn steeds to-the-point en Alexandre Jubran steekt in dit drieluik de juiste dosis dynamiek in zijn tekeningen.

Een blik op de webstek van Glénat toont ons dat conceptbewaker Luc Ferry nog lang niet uitverteld is.  De oude Grieken legden hun mythologische lat nu eenmaal hoog en hadden een aanzienlijke output aan godenverhalen!

MARIO STABEL

Reeks
De Wijsheid van Mythes
Deel
3.3
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
slot van de trilogie met dossier
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 21,95