Anne Bonny

Tekenaar(s)
Alessandro Ranghiasci
Scenarist(en)
Matteo Mastragostino
Uitgeverij
Lauwert Uitgeverij
Verschijningsdatum

Net een goede rum

Na het Roodbaard-tweeluik Het Geheim van Elisa Davis speelt het personage Anne Bonny opnieuw een rol in een piratenstrip. Niet zo vreemd, want ze spreekt tot de verbeelding en ze had een relatie met de piraat Calico Jack. Over het leven van de echte Anne Bonny is niet veel bekend en het is zelfs niet onmogelijk dat ze helemaal niet heeft bestaan.

William Cormac heeft een bastaardkind verwerkt bij de huishoudster en verlaat zijn vrouw. Het kind blijkt een meisje te zijn en luistert naar de naam Anne. Ze zoeken hun heil in het Caribisch gebied. Wanneer haar moeder overlijdt, komt de band tussen vader en dochter onder druk te staan. Kleine Anne is inmiddels een volwassen vrouw geworden en trekt de aandacht van de nodige mannen. Een van hen is James Bonny. Hij valt in de smaak bij Anne en ze krijgen een relatie, tot onvrede van haar vader die haar onterft. Anne en James genieten van de sfeer in de piratenwereld die steeds meer volk aantreft in de vele kroegen die het gebied telt. James heeft een dubbele agenda en wanneer Anne hem daarmee confronteert, ontdekt ze zijn ware aard en valt in ongenade. Ze wordt opgevangen door Pierre Bousquet en vindt in Calico Jack een nieuwe liefde. Samen met hem gaat ze de Caribische wateren onveilig maken en wordt haar legende nog groter. Een van de bemanningsleden is Mary Read, maar Anne ontdekt haar geheim. Het piratengeluk is niet van lange duur en het lot van Calico Jack is bekend. Of Anne Bonny haar pensioen haalt of Calico Jack haar gezelschap zal houden aan de galg ontdek je pas aan het einde van deze prima strip.

De tekeningen zijn helemaal anders dan een strip als Roodbaard en toch sluiten ze goed aan bij het verhaal. Lauwert Uitgeverij bouwt in een snel tempo een zeer interessant fonds op van graphic novels. Dit piratenverhaal zal je niet teleurstellen. Laat je niet afleiden door de tekeningen, mochten die je stijl niet zijn, en de aanloop die het verhaal nodig heeft. Het einde maakt alles meer dan goed. Ook een goede rum moet je kans geven om pas echt te ontdekken bij de afdronk.

DAI HEINEN

Reeks
Anne Bonny
Pagina's
144
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
piraat
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 29,95