Camille 1: Niet te Stoppen!

Tekenaar(s)
Renée Rienties
Scenarist(en)
Danny De Vos
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Moustache Dubbel Platina

Popster Camille Dhondt durft de lat heel hoog te leggen. Geen enkele uitdaging is haar te veel en Magie is al haar derde album in drie jaar tijd. Dubbel platina kondigt zich wederom aan. Zou haar eerste strip — ja, er volgen er nog — ook veranderen in goud? Ze is inderdaad Niet te Stoppen!

Alhoewel, jeugdauteur Danny De Vos (For Girls Only, Kapper Tom) stuurt haar terug naar het secundair onderwijs, waar haar vroegere pesters, C.C. en Bibi, de arme Camille met plezier ontvangen. Heeft Danny De Vos nog een eitje te pellen met een oud-directeur van hem? Ons onderwijs scoort in ieder geval andermaal weinig punten. Camille kan haar diploma niet meer vinden en dat is toch wel noodzakelijk om toegelaten te kunnen worden op de showbizzschool. Testen van wiskunde, Frans en geschiedenis moeten dus ingehaald worden. Gelukkig komt de kat Moustache — een Britse korthaar — in haar avonturen. Luisteren doet hij niet en als ze zingt in het echte leven, wordt hij slaperig. Daar hebben wij gelukkig geen last van.

Wat gaat het snel voor de toch nog altijd maar tweeëntwintigjarige Camille. Dagboeken, een ultieme stijlgids, tattoos, vriendenboek, posterboek, kledinglijn, #LikeMe, Regi Academy, Liefde voor Muziek, Ik Ben Camille, Het Huis van Eric Goens, als Miss Poes The Masked Singer winnen, telenovelle Milo inblikken,... Ja, scenarist De Vos, hier zitten inderdaad nog meerdere albums in. Standaard Uitgeverij mag dan wel een nieuw potje lijm kopen, want na één leesbeurt beginnen de pagina's al los te komen. Dit heeft toch niets met het kleine formaat te maken?

Renée Rienties laat Camille Dhondt sprankelen. Ze is geïnspireerd op de populaire mangastijl. De gezichten zijn dus heel expressief en soms over de top. Bij woede of verbazing kunnen de ogen dus wel even raar doen. Renée liet ons al even proeven van haar talent met mooie tekeningen voor de strip Jij Gaat Dood. Spijtig genoeg werden die nergens gepubliceerd. Margreet De Heer nam de stripbewerking van Nina Bloms roman over.

Ook serieuze zaken die kinderen heus wel meemaken, gaat men niet uit de weg. "Waarom vergeet oma ineens zoveel?" Kinderen die het niet kennen, zullen het niet opmerken, anderen zullen hun ouders aan het werk zetten met belangrijke vragen over dementie.

Laten we nu ook even luisteren naar echte specialisten:

  • Raphaëlle (7 jaar):  "Vermoeiend hoor, die strip lezen. Ik deed terwijl al de dansjes die ik ken!"
  • Alixe (8 jaar): "Ik ben fan door de mooie liedjes. Die staan ook in het album en ik heb ze meegezongen. Ik heb heel boos naar die pesters gekeken! Laat de tweede strip al maar komen!"
  • Demi (9 jaar): "Ik lees de strip niet hoor! Ik speel wel een bijrol in een film over Camille. Die pesters moesten dat bij mij eens durven. Dan ga ik al mijn vriendinnen halen."

CHRIS HUYBRECHTS

Reeks
Camille
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 8,50