Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin 10-11

10. Robbedoes te Paard - Robbedoes bij de Pygmeeën - De Zwarte Hoeden - Mysterie aan de Grens - De Super Quick - Robbedoes en de Sifon - Robbedoes en de Telegeleide Rolschaatsen - De Kreeft - Robbedoes en de Bobbelmannen - 11. Tembo Taboe - De Miniatuurtjes - Bravo Brothers - De Marsupilami Zet de Stad op Stelten - Laat de Roodborstjes met Rust - Kerstmis voor een Herrieschopper - vijf gags met de Marsupilami

Tekenaar(s)
André Franquin
Jidéhem
Jean Roba
Scenarist(en)
André Franquin
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum
december 2016

Mooie prestatie

Met de delen 10 en 11 zijn álle Robbedoes-verhalen van André Franquin opnieuw verschenen in de beste kwaliteit waarin je ze al hebt gelezen. Ze zijn opnieuw geletterd, de kleuren zijn opgefrist of zelfs compleet opnieuw gedaan, per verhaal (in totaal zijn het er vijftien met ook nog vijf gags van de Marsupilami) zijn er één tot enkele pagina's achtergrondgegevens te lezen en de linnen rug met doorlopende tekening op de rug maakt het af. Deze albums zijn een prachtige uitgave, maar een definitieve integrale reeks met uitzinnig veel extra's is het nog niet. Het Franse team van Dupuis werkt inmiddels aan zo'n (nieuwe) integrale, opnieuw met medewerking van het echtpaar Christelle en Bertrand Pissavy-Yvernault, die van integrales met exhaustieve dossiers een norm heeft gemaakt.

In Robbedoes en Kwabbenoot door Franquin is er weliswaar met de chronologie een loopje genomen. Oorspronkelijk verschenen de Franstalige uitgaven voor een verzamelactie bij een Franse en een Waalse krant en dan lok je je publiek beter niet met jeugzonden die nog niet op punt stonden. Die jeugdzonden werden in deel 9 al gebundeld, deel 10 is daar de voortzetting van. Ook de verhalen die Franquin met Jidéhem en Jean Roba maakte voor de Franse krant Le Parisien Libéré komen aan bod in deel 10 en gaan verder in deel 11. Daarin staan ook losse korte verhalen en gags van de Marsupilami en wellicht het grappigste verhaal van Franquin, Bravo Brothers, wat eigenlijk een half Guust-verhaal is. De complete reeks verscheen van maart tot december 2016. Mooie prestatie.

Reeks
Robbedoes en Kwabbernoot
Deel
10-11
Pagina's
132 (deel 10) • 128 (deel 11)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
humor
Extra
complete verhalen met dossier / laatste delen