Thorgal 38: De Selkie

Tekenaar(s)
Fred Vignaux
Scenarist(en)
Yann
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum
november 2020

Magere Thorgal

In onze recensie van de vorig jaar verschenen Thorgal gaven we al aan dat de weg terug naar de top, waar de reeks ooit thuishoorde, nog lang en zwaar zal zijn. Een dergelijk parcours ligt bezaaid met hoogte- en dieptepunten en deze Thorgal is niet het beste werk wat we al van de ervaren scenarist Yann hebben gelezen. 

Wolvin wordt ontvoerd door een onderkoning en diens zoon, Thorgal en Jolan gaan naar haar op zoek. Hun bestemming lijkt ergens in de buurt van de Faeröer-eilanden te liggen en de plaatselijke bevolking heeft weinig op met vreemdelingen en nog minder met een Selkie. Dat is een mythisch personage dat leeft als een zeehond, maar aan land haar huid kan afwerpen om als mens verder te leven. De kleur van de weinig aansprekende en vooral ook veel te rode cover geeft al een hint van wat er met de zeehonden gebeurt. De laatste twijfel zal worden weggenomen door de gespietste zeehondenhoofden waar vader en zoon langsheen lopen.

Dit is een ronduit magere Thorgal en Fred Vignaux's tweede volwaardige Thorgal is geen vooruitgang. Soms weet hij ons aardig te verrassen, maar te vaak vinden we het niet meer dan middelmatig met heel fletse achtergronden.

Een stripicoon als Thorgal verdient een beter verhaal en dito tekeningen dan dit album. Alleen op het einde toont Yann iets van zijn kunnen. Het is dan al te laat om het verhaal te redden. 

Op zijn terugweg naar de top beschouwen we dit als een dal en we vertrouwen er op dat het de volgende keer weer een aankomst bergop wordt. Een nieuwe imponerende tegenstander zou hier zeker iets aan kunnen toevoegen. Daarmee bedoelen we niet die over enkele albums pas voorziene terugkeer van Kriss van Valnor.

DAI HEINEN

Reeks
Thorgal
Deel
38
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
fantasy
Extra
Compleet verhaal