Miles Morales, The Ultimate Spider-Man 1

Tekenaar(s)
Sara Pichelli
Scenarist(en)
Brian Michael Bendis
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Leuke kennismaking

In september 2000 lanceerde Marvel Comics de serie The Ultimate Spider-Man. De reeks speelde zich af in het Ultimate-universum en vertelde opnieuw het beginverhaal van Peter Parker. Doel was een frisse start maken van een personage dat al ontelbare avonturen heeft beleefd. Schrijver van dienst was Brian Michael Bendis en hij vormde een record run met tekenaar Mark Bagley. Het duo maakte een ononderbroken run van 110 nummers en hun samenwerking was commercieel en creatief een groot succes. Toen Peter Parker stierf na een gevecht met de Green Goblin volgde er in 2011 een herstart met een nieuw personage. En zo deed de jonge tiener Miles Morales zijn intrede in de wereld van een van de meest beroemde superhelden die de wereld kent.

Dark Dragon Books pikt het begin van deze nieuwe The Ultimate Spider-Man op en speelt hiermee in op de animatiefilm die momenteel in de bioscoop draait, Spider-Man: Across the Spider-verse. Hierin is ook een rol voor Miles Morales weggelegd, net zoals enkele andere alternatieve Spider-Man-personages uit andere universums. Hoewel dus al twaalf jaar oud is deze reeks een leuke kennismaking voor jonge lezers die Miles vooral zullen kennen van de Spider-Man-game op Playstation. Anno 2023 is het Ultimate-universum samengevoegd met het originele Marvel-universum en wordt New York in de comics bevolkt door twee Spider-Mannen: Peter Parker (daar leeft hij nog altijd) en Miles Morales. In zijn eigen universum ontdekken we hoe Miles zijn krachten kreeg van een spin en dat hij leerde zijn verantwoordelijkheid te nemen nadat hij zag hoe de originele Spider-Man om het leven kwam. Bijrollen zijn weggelegd voor Elektro en Nick Fury van S.H.I.E.L.D.

Zelf volgen we de reeks Spider-Man sinds begin jaren 1990. Er verschijnen maandelijks meerdere titels en met zo’n hoog tempo kon het ook niet anders dat schrijvers ideeën gaan opdoen in andere universums. Miles Morales is dan ook vooral bedoeld om de jongere lezers aan te trekken. Het zou mooi zijn als dat nu in het Nederlands ook gaat lukken.

Qua tekeningen vinden we Sara Pichelli beduidend minder dan Mark Bagley, maar dat ligt eerder aan het uitzonderlijke talent van haar voorganger. Pichelli is namelijk zeker niet de minste tekenaar uit de Marvel-stal.

DAI HEINEN

Reeks
Miles Morales, The Ultimate Spider-Man
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
comic
superheld
Extra
deel 1 van vierdelige reeks
Prijs
€ 10,95