Marvel Classics 2-3: Daredevil, The Man without Fear 1-2 (premium pack)

Tekenaar(s)
John Romita Jr.
Al Williamson
Scenarist(en)
Frank Miller
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Lang geleden

In het Marvel Cinematic Universe heeft Daredevil al zijn debuut gemaakt, net als op Netflix in zijn eigen serie, hoewel dat inmiddels is verhuisd naar Disney+ om daar opgenomen te worden in het alsmaar uitdijende aanbod van beschikbare Marvel-titels.

De blinde advocaat Matt Murdock beschermt in zijn vrije tijd de samenleving tegen misdadigers en ander onheil in het pak van zijn alter ego Daredevil. Binnen Marvel geldt hij als een vriend van Spider-Man en zijn eigen serie behaalt stabiele verkoopcijfers. In onze contreien is hij nog tamelijk onbekend. Juniorpress-voorganger HIP Comics publiceerde in de jaren 1970 enkele verhalen onder de naam Durfal en in de reeks Superhelden van Juniorpress verschenen enkele avonturen. De inmiddels opgedoekte uitgeverij Nona Arte gaf het verhaal Wedergeboorte uit en daarna vernamen we niets meer van The man without fear in het Nederlands.

Daredeveil dankt zijn voortbestaan aan comiclegende Frank Miller. Hij zag potentieel in de reeks die jarenlang een ondergeschoven kindje was binnen de Marvel-stal. Hij schreef enkele zeer goede verhalen, waaronder Wedergeboorte, maar ook de samenwerking met John Romita jr. voor een korte run van vijf delen was een van zijn hoogtepunten. Gelukkig dat Dark Dragon Books deze afgeronde verhaallijn nu opneemt in haar nieuwe collectie Marvel Classics. Inmiddels is het verhaal dertig jaar geleden verschenen en juist deze periode gold op artistiek gebied niet als een van de beste voor Marvel. Maar dit verhaal is nog steeds actueel. Een compliment voor de keuze om deze uitgave te vertalen.

In vijf delen wordt het ontstaansverhaal van Daredevil op een leeswaardige wijze uit de doeken gedaan. Ook de opkomst van de ultieme misdaadbaas Wilson Fisk wordt uitgelicht, want Kingpin zal een grote rol spelen in het leven van Matt Murdock. Recent zag ik Kingpin nog een bijrol spelen in de Gang War-verhaallijn die nu door meerdere Marvel-comicseries loopt, waaronder The Amazing Spider-Man en Daredevil.

De tekeningen van John Romita jr. herken ik altijd. De zoon van wijlen John Romita sr. is nog altijd aan boord bij Marvel. Op dit moment is hij een van de hoofdtekenaars van de reeks The Amazing Spider-Man. Al vele jaren is hij betrokken bij Spider-Man, maar ook Daredevil behoort tot zijn favorieten.

Leuk om Daredevil weer te ontmoeten en fans van het personage zullen deze uitgave zeker waarderen. Er zijn immers meer superhelden dan Batman, Superman, Spider-Man en Deadpool.

DAI HEINEN

Reeks
Marvel Classics
Deel
2-3
Pagina's
80
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
comic
superheld
Prijs
pakket met dubbelzijdige A3-poster
€ 59,95