Terug naar overzicht

Blueberry 27: OK Corral

Tekenaar(s)
Jean Giraud
Scenarist(en)
Jean Giraud
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum
oktober 2003

KO-Blueberry is OK

Jean Giraud, die na de dood van vaste scenarist Jean-Michel Charlier ook de pen ter hand nam voor de Blueberry-reeks, maakte het zichzelf niet makkelijk: maak maar eens een spannende western over een cowboy die zwaargewond in bed ligt...

Giraud, in een andere tijds- en ruimtedimensie ook bekend als Mœbius, is gelukkig voor ons professioneel genoeg om deze situatie om te buigen tot een origineel uitgangspunt voor deze cyclus. Blueberry vertelt op zijn ziekenbed in Tombstone aan twee journalisten hoe hij in zijn jonge jaren kennis maakte met Geronimo, de legendarische Apachenleider. Toeval of niet, net op dat moment laat Geronimo weer van zich horen, wat weer aanleiding geeft tot een interessante parallelle verhaallijn.

In dit nieuwe deel verlaat Blueberry eindelijk zijn ziekenbed en probeert hij het complot te verhinderen tegen de legendarische broers Earp die de wet vertegenwoordigen in Tombstone. Daarbij wordt hij natuurlijk vakkundig gehinderd door een bende misdadige broers, krantenlezende Apachen, een geflipte scalpenjager, wat meisjes van plezier en een corrupte mijndirecteur. Giraud houdt het in deze cyclus spannend genoeg om ons te doen uitzien naar het volgende deel Dust en geloof ons, OK Corral van Blueberry is alweer een album waar coyotes elkaar voor zouden verscheuren. Gringo’s zoals jij en wij begeven zich natuurlijk braafjes naar de stripspeciaalzaak terwijl filmfliefhebbers nu al reikhalzend uitkijken naar de Blueberry-film die uitkomt in februari.

Nog meer potentiële toekomstplannen: in een volgend album of nieuwe cyclus is Blueberry enerzijds terug te vinden tussen de olieboorputten, waar oude bekende Red Neck zijn fortuin heeft ingepompt, en anderzijds in een saloon in Santa Fé waarvan — hoe kan het ook anders? — Jimmy McClure een zakenpartner is.

IVO DE WISPELAERE

Reeks
Blueberry
Deel
27
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
western
Extra
deel 4 van de vijfdelige cyclus Mister Blueberry
Terug naar overzicht