De Wind in de Wilgen 1: Het Woeste Woud

Tekenaar(s)
Michel Plessix
Scenarist(en)
Michel Plessix
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum
oktober 2003

Een ode aan de natuur

Het oorspronkelijke verhaal dateert al van 1908. Bijna negentig jaar later maakte Michel Plessix de eerste stripbewerking van het klassieke kinderboek van Kenneth Grahame. En nu mag dan eindelijk ook de Nederlandstalige lezer meegenieten van de avonturen van Mol, Rat en Pad, zowaar dankzij de Standaard Uitgeverij.

Strips waarin dieren de hoofdrol spelen, spreken nagenoeg altijd aan. De Wind in de Wilgen vormt hierop geen uitzondering. In dit eerste deel van een vierluik maken we kennis met de hoofdrolspelers. Ze hebben elk hun eigen karakter: Mol is bedeesd en naïef, Rat is speels en geniet van het leven en de schatrijke Pad is enthousiast, maar verschrikkelijk onhandig. En wie is de mysterieuze, zwijgzame Das die in het woeste woud leeft?

De Wind in de Wilgen ademt de sfeer van kinderboeken uit. De eenvoudige verhaaltjes van de strip (en de oorspronkelijke roman) zijn dan ook in de eerste plaats voor kinderen bedoeld. Maar door de prachtige gedetailleerde tekeningen en de meer dan geslaagde inkleuring van Plessix, die er een ware ode aan de natuur van maakte, is het een strip voor alle leeftijden geworden. We kunnen haast niet wachten tot Plessix (ook tekenaar van Patje van het Groenewoud), met al zijn talent, aan zijn volgend project begint. Naar eigen zeggen zou hij nog zoveel materiaal uit het boek hebben laten liggen dat hij genoeg stof heeft voor een gloednieuwe vierdelige reeks naar De Wind in de Wilgen.

JEROEN FRANÇOIS

Reeks
De Wind in de Wilgen
Deel
1
Gebaseerd op
de roman van Kenneth Grahame
Pagina's
32
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
deel 1 van vierdelige reeks