Blueberry: De Laatste Kaart & Het Einde van de Lange Rit

Tekenaar(s)
Jean Giraud
Scenarist(en)
Jean-Michel Charlier
Uitgeverij
Sherpa
Verschijningsdatum

"Door een samenloop van omstandigheden komt Blueberry op het spoor van een zuidelijke rebel, die een oorlogsbuit van een half miljoen dollar verborgen heeft. Hij stelt zijn superieuren hiervan op de hoogte en krijgt opdracht de man op te sporen en de bergplaats van het goud te achterhalen. Hij komt terecht in Mexico en raakt al snel verwikkeld in penibele situaties. Zijn gevaarlijkste tegenstander is Vigo, een Mexicaanse legercommandant die ook weet heeft van de schat. Na heel wat avonturen blijkt het goud al geroofd te zijn en wordt Blueberry door zijn superieuren ervan verdacht de buit gestolen te hebben. Hij komt in de gevangenis terecht, maar weet met hulp van buiten te ontsnappen.

Te laat komt hij erachter dat hij opnieuw in een val is gelopen! Zijn 'helpers' beramen een aanslag op president Grant en Blueberry - die toch al verdacht is - moet opdraaien voor de moord. Blueberry weet de aanslag te verijdelen, maar kan zijn onschuld niet aantonen. Het bewijsmateriaal tegen hem is nu zo overweldigend dat hij een radicale beslissing neemt. Hij zoekt zijn toevlucht bij de Apachen van Cochise. In de strijd tussen de indianen, de pioniers en het leger lukt hem om heel wat levens te redden, maar zelf blijft hij vogelvrij.

Om zijn naam voorgoed te zuiveren, heeft hij geen andere keus dan op zoek te gaan naar zijn aartsvijand Vigo, de man die als enige weet wat er met de verdwenen goudschat is gebeurd. Maar Vigo is een machtig man geworden en nog even gevaarlijk en verraderlijk als vroeger... En dat is nog niet alles, want Blueberry wordt ook nog steeds verdacht van een moordaanslag op president Grant en zal ten slotte de ware samenzweerders moeten ontmaskeren. Tot zijn verbijstering komt hij nu oog in oog te staan met een spook uit het verleden..."

Reeks
Blueberry
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
western
Prijs
€ 49,95