De Zusjes Duizendblad 4: De Gems en de Komeet

Tekenaar(s)
Alessandro Barbucci
Scenarist(en)
Giovanni Di Gregorio
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Knuffelen met Nemo

Het is alweer drie maanden geleden dat de drie zusjes Duizendblad hun vader hebben gezien. Hij is immers volledig opgeslorpt door zijn werk in het planetarium. Al enkele jaren maakte de geleerde en zijn assistenten wiskundige berekeningen over een onbekende komeet die deze week eindelijk in het bereik van hun telescoop zou komen. Eindelijk. De komst van zijn dochters is de kers op de taart. Samen zullen ze genieten van de vruchten van al dat intense werk. Puur familiegeluk. De zusjes komen netjes op tijd aan in het bergdorpje. Maar wat een en al familiaal geluk moest worden, draait verkeerd uit. In de laatste rechte lijn naar onsterfelijke roem, krijgt de telescoop kuren. De zusjes zien hun vader niet of nauwelijks. Om de tijd te doden en hun ontgoocheling te verbijten, speuren ze dan maar naar een mysterieuze, eenhoornige gems.

We kunnen er ook niet aan doen dat je door bovenstaande samenvatting niet meteen op het puntje van je stoel zit. Sommige scenario’s zijn wat ze zijn. De Zusjes Duizendblad is immers een jeugdstrip die het niet moet hebben van het grote gebaar. De speurtochten die in elk album de rode draad vormen, zijn niet meer dan een zoethoudertje voor oudere lezers. Maar toch blijven we, als grijzende bedaarde lezers, blindelings elk nieuw album kopen. We blijven smelten voor de dromerige tekeningen van Alessandro Barbucci. Het pastelkleurig kleurenbadje en de luchtigheid die geschept wordt door het ontbreken van zwarte kaderranden, doen de rest.

Het scenario van Giovanni Di Gregorio is duidelijk bedoeld voor een jong meisjespubliek. Maar de man kan het. De karakters zijn duidelijk, geloofwaardig en complementair. De vlotte dialogen stuwen de strip vooruit. En steeds stopt hij er iets extra in. Deze keer zijn het enkele droomscènes die door Barbucci worden omgetoverd tot een knap eerbetoon aan het iconische Little Nemo. Echt mooi.

Heb je zin om je dochter(s) eens iets anders te laten lezen dan paarden- of balletstrips, dan is dit een serie die hen zeker zal bevallen. En stiekem verwen je jezelf ook.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
De Zusjes Duizendblad
Deel
4
Pagina's
72
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
drama
fantasy
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,99