Midlife-skater

Tekenaar(s)
Floris De Smedt
Scenarist(en)
Floris De Smedt
Uitgeverij
Syndikaat
Verschijningsdatum

Kick it!

Je hebt venten op middelbare leeftijd die opeens een dikke Porsche onder hun gat willen en je hebt er die weer willen wat ze op hun zestiende konden, zoals skaten. De antiheld van Midlife-skater verkeert in dat geval. Het valt hem op (door te vallen, tiens) dat in de stad — een herkenbaar Mechelen — skaten op straat nogal skadelijk kan zijn voor de gezondheid en hij gaat op zoek naar Het Wieltje Dat Alle Kasseien Aankan. En een geslaagde kickflip.

Je hoeft geeneens fan te zijn van Kapitein Ansjovis, de gagstrip van Floris De Smedt (44), om smakelijk te kunnen lachen met de geinige onzin die onze rijpe skater onderweg voor de wieltjes geworpen krijgt. Bekommer je niet te veel om het verhaaltje, maar laat je op rolletjes meevoeren en verrassen door perfect getimede grapjes die om de hoek van de straat wachten. Een waterduivel met een attitude? Why not? Een hond met een boekske op het hondentoilet? Hilarisch! Zelfs een Eye of the Tiger-montage ontbreekt niet.

Floris maakt ook heel dynamisch gebruik van het medium door alle kaders uit de strip te kicken en er veel beeldgrapjes in te steken. Wij kregen er — veilig in onze comfy chair — alvast een kick van.

KOEN DRIESSENS

Reeks
Midlife-skater
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,95