Terug naar overzicht

Babylone 1: Klopjacht

Tekenaar(s)
Philippe Nicloux
Scenarist(en)
Frank Giroud
Laurent Galandon
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Keikop

Max Ferlane is een voormalig soldaat van de speciale eenheden die nu als huurling zijn diensten aanbiedt aan de allerarmsten. Hij is een soort soloversie van The A-Team dus. Tevoren werkte hij voor Babylone, een veiligheidsagentschap dat hij met slaande deuren verliet. Datzelfde agentschap doet nu toch weer een beroep op de ervaren held via een slinkse omweg. Hij krijgt een opdracht om in het woelige, Afrikaanse Kasongo een uitgehuwelijkt meisje naar Frankrijk in veiligheid te brengen. Ter plaatse, en na een hachelijke situatie, verzoekt zijn voormalige baas bij Babylone hem met niet te weerleggen overtuigende argumenten om de president van Kasongo te repatriëren. Max kwijt zich tegen wil en dank van zijn taak, intussen lijdend aan traumatische waanvoorstellingen waarin monsterlijke wezens voorkomen.

Babylone is een bikkelharde actiethriller met een ondernemende held met het hart op de juiste plaats, in de traditie van Bruno Brazil, Bernard Prince, Largo Winch of Jan Kordaat. De reeks komt nog uit de nalatenschap van de in 2018 overleden scenarist Frank Giroud, wiens ideeën door Laurent Galandon verder zijn uitgewerkt. Hun vorige gezamenlijke reeks, de trilogie De Advocaat, kon ook al op goede commentaren rekenen. Deze driftiger vertelde Babylone spreekt ons wat meer aan, misschien ook wel door het rauwere, maar nog steeds toegankelijke realisme van tekenaar Philippe Nicloux, zijn eerste vertaalde strip.

De mate waarin dit eerste deel wat ons betreft overtuigend uit de startblokken schiet, doet ons hopen dat Babylone een blijvertje wordt. We hebben nood aan onbekommerd vertier met wat weerhaakjes, meeslepende spanning en een keikop die de juiste beslissingen neemt.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Babylone
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
thriller
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
softcover
€ 8,95
hardcover
€ 19,95
Terug naar overzicht