Ra'resnoet 1: Opgejaagd

Tekenaar(s)
Gabriele Bagnoli
Scenarist(en)
Carole Trébor
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Ingewikkelde materie

Ra’resnoet is een dochter van de bekende farao Hatsjepsoet, een grootse heerseres die zich van nogal wat truken van de foor moest bedienen om als vrouw het machtige Egyptische rijk te kunnen leiden. De tienermummie ligt ondertussen al heel wat jaren stof te vergaren in een archeologisch museum en houdt zich vooral onledig met zich stierlijk te vervelen. Want inderdaad: SHE’S ALIVE! Op een dag haalt haar moeder haar op en stuurt ze het mummiemeisje naar Engeland. Terwijl ze op de hielen gezeten wordt door een bende Joenkels, slaagt ze er toch in om haar trawanten in Engeland te bereiken. Deze bende fantasiewezens (denk mummie, denk wandelend skelet, denk ectoplasma, denk heks, denk...) weet echter nog lang niet wat hun nog allemaal te wachten staat...

Pfjoew... Dit eerste deel in de nieuwe jeugdreeks van Diedeldus doet nog het meest denken aan een blend van The Mummy, A Night at the Museum, The Golden Compass en Miss Peregrine's Home for Peculiar Children: zeker niet de slechtste inspiratiebronnen, maar wel wat veel voor een eerste lot van 48 pagina’s. Scenariste Carole Trébor is eigenlijk historica van opleiding en vooral bekend van haar jeugdboeken, vaak met een historische inslag. Haar vele plotwendingen in deze strip doen wat denken aan de levels in een computergame en misschien zou onze dertienjarige ik wel verguld zijn met deze flashy aanpak.

Gabriele Bagnoli is gepokt en gemazeld in het tekenen van fantasy- en sprookjesfiguren en zijn illustraties zijn een genot om naar te kijken: een fijne lijnvoering, een voortdurende wisseling van camerastandpunten en een enerverende bladschikking. De man houdt er blijkbaar nog een nevencarrière als paraglider en skydiver op na en die avontuurlijke insteek vind je ook wel terug in zijn tekeningen.

Ons definitief oordeel houden we nog even voor ons tot deel 2 verschenen is, maar de opgefokte bliksemstart van deze Ra’resnoet zal je zeker niet onbewogen laten!

MARIO STABEL

Reeks
Ra'resnoet
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
humor
jeugd
Extra
dee 1 van tweeluik
Prijs
softcover
€ 8,95
hardcover
€ 19,95