De Vier van Baker Street 8: De Meesters van Limehouse

Tekenaar(s)
David Etien
Scenarist(en)
Jean-Blaise Djian
Olivier Legrand
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Ietsje meer graag!

We moesten in deze rubriek al enkele keren het einde van deze goedlopende detectivereeks aankondigen, maar steeds zetten scenaristen Jean-Blaise DjianOlivier Legrand en de uitgever ons op het verkeerde been en kregen we toch weer een volgend deel op ons goedgevuld stripbord. Erg vonden we dat niet. De spanningsboog in de eerste zeven delen zat helemaal snor en de rode draad werd netjes afgewerkt. Dat er nu een hiaat van drie jaar zat tussen het voorgaande deel en deze De Meesters van Limehouse had vooral te maken met het feit dat David Étien ook enkele albums van de laatste cyclus van Op zoek naar de Tijdvogel moest afwerken en zich aan Rommelgem, een spin-off van Robbedoes en Kwabbernoot, waagde.

Sherlock Holmes wordt weggeroepen naar Frankrijk en zo krijgen Billy, Charlie, Black Tom en Watson het leeuwendeel van de zoektocht naar de Scharlaken Schorpioen voor de kiezen. Dankzij hun uitgebreid netwerk en hun lepe truken slagen ze erin om ook de Mad Dogs en een crimineel netwerk uit China het hoofd te bieden. Dijan en Legrand moeten alle zeilen bijzetten om het scenario naar een bevredigend einde te leiden en we hadden de indruk dat ze deze keer op semiautomatische piloot het verhaal in elkaar geflanst hebben. Zo kruisen er net iets te veel toevalligheden het pad van het illustere viertal en loopt de afwikkeling nogal stroef. Dat er deze keer heel wat aandacht besteed wordt aan de oprispende hormonen van Billy (verliefd!) en Charlie (die nu wel haar vrouwelijke kant wil laten zien) vonden we dan weer wel een surplus.

De Vier van Baker Street blijft een knap getekende en onderhoudende van zeven-tot-zevenenzeventig-reeks, maar volgende keer mag het toch weer net dat ietsje meer zijn. We zijn nu eenmaal spoiled little brats...

MARIO STABEL

Reeks
De Vier van Baker Street
Deel
8
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
detective
drama
geschiedenis
Extra
deel 8 van twaalfdelige reeks
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 21,95