Six 1: Het Bloedbad van Tanque Verde

Tekenaar(s)
Javier Sánchez Casado
Scenarist(en)
Philippe Pelaez
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Het bloedbad van Tanque Verde

De zomermaanden zijn niet de beste maanden voor stripliefhebbers. Het uitgeeftempo loopt tegenovergesteld aan de stijgende temperaturen en de titels die verschijnen behoren over het algemeen niet tot de verkoopkanonnen. Deze worden meestal pas in het najaar in stelling gebracht. Deze zomer zijn we echter aangenaam verrast door het eerste deel van de vierdelige reeks Six, een westernstrip van scenarist Philippe Pelaez voor de Spaanse tekenaar Javier Sánchez Casado. Samen maakten ze het tweeluik Een Stukje Spinazietaart waarvan Casterman deel 2 niet meer vertaalde. Pelaez kennen we verder ook van onder meer De Bultenaar van MontfauconOliver & PeterOorlogswijn en Parallel.

De tekenstijl van Casado doet ons denken aan die van een andere Spaanse klepper: José Luis Munuera. Casado wisselt gedetailleerde achtergronden af met meer vlakkere decors. Naarmate het verhaal vordert, waarderen we zijn stijl steeds meer en na het dichtklappen van het album kunnen we niet wachten tot het tweede deel van deze zomertopper verschijnt.

Onze honger naar een vervolg komt ook door het goed doordachte en uitgewerkte verhaal van Pelaez. Het begint met de roodharige Kid die getuige is van de moordpartij op zijn familie. Hij wordt verzorgd door Elsie die als prostituee werkt in de lokale saloon. Elders wordt soldaat Quintus Jones gestraft voor zijn nieuwe poging tot desertie en samen met een indiaan weet hij te ontsnappen aan de sadistische grillen van zijn meerdere. Onderweg ontmoeten ze een gevluchte slaaf en een ontsnapte non. Dit zestal vormt een merkwaardig, maar intrigerend gezelschap waar genoeg diepgang in zit om ons vier albums lang te laten draven naar onze stripwinkel. Hoewel er veelvuldig van personages en locaties wordt gewisseld, stoort het nergens en blijft het verhaal prima te volgen. Elk personage heeft zijn eigen verhaal en dat zorgt juist voor een mooie verdeling van de spanningsboog.

De temperaturen stijgen net als ons verlangen naar het vervolg van deze zomerwestern die ons zeer aangenaam heeft verrast. Liefhebbers van het genre raden we aan om de zon te trotseren en zich te begeven in het avontuurlijke spoor van Six.

DAI HEINEN

Reeks
Six
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Prijs
softcover
€ 9,99
hardcover
€ 17,99