Legio Patria Nostra 1: De Tamboer

Tekenaar(s)
Marc-Antoine Boidin
Scenarist(en)
Jean-André Yerlès
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Hello stranger!

Na de moord op zijn stiefvader met de losse handjes moet de jonge Casimir noodgedwongen op de vlucht slaan. Achtervolgd door politie en een speelbal in de handen van een criminele bende, houdt hij zich alleen nog staande door zijn liefde voor de knappe Zélie die toevallig zijn pas kruiste. Of kan een aanmelding bij het Vreemdelingenlegioen misschien soelaas bieden?

Scenarist Jean-André Yerlès waagt zich met deze reeks voor de eerste keer aan een stripscenario, maar werkte in het verleden al wel mee aan enkele Franse tv-series en films die zich meestal in het komische genre situeren. Voor dit verhaal baseerde hij zich onder andere op een oude familiekroniek en krijgen we ook al een voorproefje van de heroïsche Slag bij Camarón te lezen. De tekeningen van Marc-Antoine ogen aanvankelijk wat rudimentair, maar hebben wel net de juiste sfeer voor deze spannende vertelling.

Hoewel er in dit eerste deel al heel wat gebeurt en de karakters al mooi afgelijnd zijn, lijkt dit album toch vooral een opmaat voor Casimirs verdere avonturen bij het Franse Vreemdelingenlegioen. Voorlopig staan er vijf albums op de planning. Het tweede deel krijgt Houten Hand als subtitel, de bijnaam van kapitein Jean Danjou, een ijzervreter eerste klas. Door deze knappe proloog wordt deze Legio Patria Nostra ("het legioen is ons vaderland", het motto van de soldaten) een reeks die we nauwlettend in het oog gaan houden.

MARIO STABEL

Reeks
Legio Patria Nostra
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
deel 1 van vijfdelige reeks
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95