Tex Willer Classics 17: De Meedogenloze

Tekenaar(s)
Claudio Villa
Scenarist(en)
Mauro Boselli
Uitgeverij
Uitgeverij HUM!
Verschijningsdatum

Gulle vertelling

Tucson, Arizona, de Far West, waar de wet van de sterkste nog altijd geldt. Moordenaar en bandiet Harry Logan wacht niettemin in zijn cel op zijn terechtstelling. Hij speelt een psychologisch spel met de sheriff die 'm kliste en wiens schoonbroer hij heeft vermoord. Handlangers van Logan komen het feestje verstoren. Ze zijn van plan Logan te laten ontsnappen voor hij de volgende dag wordt opgehangen. Die handlangers, onder wie zijn broers, zijn al even grote ploerten. Ook Tex Willer en Kit Carson hebben in de smiezen dat er iets op til is wanneer ze bendeleden van Logan naar Tucson zien rijden. Al snel knallen de geweren en pistolen.

Meer nog dan van de albums in kleur genieten we elke keer weer opnieuw van de gulle vertellingen in deze Tex Willer-reeks in zwart-wit. 228 pagina's is het equivalent van bijna vijf standaard albums van 48 pagina's en dat ben je als lezer ook wel gewaar. Oudgediende Mauro Boselli trakteert je wederom op een stevig verhaal met een stuwende kracht tot de finale met Sergio Leone-allures is bereikt. Voor ons is het al wel langer duidelijk dat we Tex Willer Classics tot dezelfde A-klasse van westerns beschouwen als pakweg Blueberry, Undertaker, Comanche en andere Bouncers. Je kan je gewoon niet laten vangen aan een album uit deze reeks waarvan Uitgeverij HUM! sinds 2014 zeventien delen heeft gepubliceerd.

Het is het eerste vertaalde album van tekenaar Claudio Villa in deze reeks. Zijn trefzekere realisme, talent voor zwart-witcontrasten, geslaagde perspectieven en gevarieerde camerastandpunten blijven de lat hoog leggen om van deze reeks een waarmerk te maken die geen kleur behoeft. Villa verdient meteen zijn plaatsje naast klasbakken als Colin Wilson, Jorge Bernet, Enrique Breccia, Alfonso Font, Laura Zuccheri en alle andere tekenaars die deze reeks al hebben verrijkt.

Tex Willer Classics behoort tot ons persoonlijke lijstje mustreads elke keer er een nieuw deel is verschenen. In een nu toch al langer aanslepende periode waarin het lezen en genieten van strips op een laag pitje staat, zijn het net dit soort strips die ons blijven motiveren voor het stripmedium.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Tex Willer Classics
Deel
17
Pagina's
228
Genre(s)
western
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 19,95